Uutiset

Ekologisen järkivihreyden tiekartta -seminaari

03.11.2023

Ekologisen järkivihreyden tiekartta -seminaari

Tiistaina 7.11. järjestetään Hotelli Fabrikissa Ekologisen järkivihreyden tiekartta -seminaari.

 

Kuvituskuva, jossa tyttö heittää lennokkia ja mies nojaa polkupyöräänsä. Taustalla silta ja joki melojineen sekä lisäksi kaksi säiliötä.

Järkivihreys on Forssan kaupunkistrategian mukainen toimintatapa, joka ottaa huomioon ympäristöystävällisyyden ja kestävän kehityksen periaatteet asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen toiminnassa. Ekologisen järkivihreyden tiekartta on osa kaupunkistrategian päivitystä.

Tiekarttatyössä on laadittu esiselvitys jo tehdyistä sitoumuksista ja ohjelmista sekä järjestetty teematyöpajoja sidosryhmille strategiaan valittujen teemojen edistämisestä. Näistä on koostettu tiekartta tavoitteisiin pääsemiseksi. Valmistelua on ohjannut kaupungin nimeämä ilmastotyöryhmä.

Seminaarissa kuulemme tulevaisuustutkija Markku Wileniuksen ajatuksia kiertotaloudesta osana kuntien uudistumiskykyä. Meitä ravistaa energian ja materiaalien vallankumous, teknologian murros ja monet muut tekijät. Miten Forssa voi vahvistaa erottautumistaan hiilineutraalin kiertotalousyhteiskunnan aktiivisena toimijana?

Seminaarissa juuri sinulla on mahdollisuus kertoa, miten tiekartta vastaa tähän tarpeeseen, ja mitä muuta kaupungin pitäisi tiekartassaan huomioida.

Seminaariin tulee ilmoittautua ennakkoon 3.11.2023 kello 16 mennessä. Tilaisuuteen otetaan mukaan enintään 100 henkilöä, joten varaa paikkasi ja ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake. Osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.


Tilaisuus: Ekologisen järkivihreyden tiekartta -seminaari
Aika: Tiistai 7.11. klo 17–19
Paikka: Hotelli Fabrik, Hämeentie 7, 30100 Forssa

Ohjelma:
Kahvitarjoilu

Tilaisuuden avaus
kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi, Forssan kaupunki

Key note -puheenvuoro
professori Markku Wilenius, tulevaisuuden tutkimuskeskus

Keskustelua ja kysymyksiä

Ekologisen järkivihreyden tiekartan esittely
tekninen johtaja Antti Heinilä, Forssan kaupunki

Johdettu keskustelu tiekartan aihepiireistä
asiantuntija Riikka Kinnunen, Kierivä Oy

Yhteenveto keskusteluista ja jatkotoimet

Tilaisuuden päätös


Professori, valtiotieteiden tohtori Markku Wilenius on yksi tulevaisuudentutkimuksen pioneereja. Wilenius on tutkinut mm. teknologian, talouden, ruoan, kulttuurin, ilmaston, koulutuksen, alueellisen kehityksen ja kaupunkien tulevaisuuteen liittyviä teemoja. Tulevaisuustutkija Markku Wilenius on nimetty Unesco-professoriksi Learning Society and Futures of Education -teemalla.