Boende

Forssa erbjuder sina invånare trivsamt, naturnära boende i småhus, radhus och höghus i stadens centrum. Mångsidig offentlig samt privat service finns för alla åldersgrupper. Staden kan erbjuda egnahemstomter på många håll i staden, både i centrum och på landsbygden.

trädgård

Hyreslägenheter

I Forssa finns 606 hyreslägenheter, som är finansierade med statliga lån, i höghus och radhus. Närmare information om hyreslägenheterna finns på bolaget Forssa-asunnot Oy:s webbplats. Fastighetsförmedlarna kan ge mer information om bostäder på den fria marknaden.

Studentbostäder

För studerande finns det bostäder i studenthuset "Forssan opiskelijatalo" som ägs av Forssan Trio Inc. Det helt ombyggda huset är beläget i en trivsam miljö på 1,5 kilometers avstånd från centrum. Studenthuset är välutrustat med bland annat bastu, tvättstuga och torkrum. Alla bostäderna har fast internetanslutning. I fastigheten finns sammanlagt 94 lägenheter, en-, två- och trerummare. Storleken varierar mellan 29 och 76,5 kvadratmeter. Ansökningsblanketter och tilläggsinformation finns på www.forssantrio.fi

Bostäder för äldre

Forssa erbjuder hyresbostäder för äldre i servicecentren Tyykihovi och Rimpikoto. Bostäderna är i huvudsak avsedda för äldre personer som är i behov av hemvårdstjänster. Boendetjänsterna sköts av välfärdssamkommunen Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä.

Mer information om boendetjänsterna:

teknisk direktör Antti Heinilä
Forssa stadshus, Turuntie 18, 30100 Forssa
tfn 03 4141 5340