Juuri nyt!

Jatkoilmoittautuminen käynnistyy

Jatkoilmoittautuminen musiikkiopiston perusopetukseen ja avoimeen musiikkiopistoon avautuu Eepoksessa pääsiäisen jälkeen 19.4. ja on auki toukokuun loppuun asti. Tee ilmoittautuminen ajoissa, sillä se helpottaa hallintoa ensi syksyn suunnittelussa!

Musiikkileikkikoulussa jatkavat lapset voidaan ilmoittaa ryhmiin 2.5. alkaen.

Uudet muskarilaiset, ja Karuselliin ja Soitinstarttiin hakevat soitinkokeilijat ilmoitetaan 1.6. alkaen.

Klikkaa vierestä 'musiikkiopisto' ja Karuselli, ja lue lisää!

Rullaa tämä sivu alas ja lue lisää Soitinstartista!


ILMOITTAUTUMINEN sisäänpääsytestiin 

Musiikkiopiston perusopetuksen sisäänpääsytestiin ilmoittaudutaan Eepoksessa 19.4. - 16.5. välisenä aikana. Testit järjestetään Forssassa 24.5. ja 25.5. Somerolla pidetään oma testitilaisuus 31.5.


Forssa 6.4.2022

Terhi Karhumäki, apulaisrehtori

terhi.karhumaki@forssa.fi 


**********  **********  **********  **********  **********  **********

6.4.2022

Tuo lapsesi Soitinstarttiin!

Monta vuotta pyörineiden Karuselli -soitinkokeilujen lisäksi voimme nyt tarjota 5-7 -vuotiaille lapsille (s. 2015-2017) myös pidempikestoista mahdollisuutta tutustua soittimiin ja kokeilla niitä. Opetusta voidaan järjestää joko yksilötunnein tai pienessä ryhmässä. 

Soitinvalikoimassa ovat (opettajien tuntitilanteesta riippuen) esimerkiksi harmonikka, huilu, viisikielinen kannel, kitara, klarinetti, piano, sello, viulu ja lyömäsoittimet. Opistolla on jonkin verran lainasoittimia, joten soitinta ei tarvitse 10 tai 15 viikon kokeilujakson ajaksi itse hankkia. Pianoja tai rumpusettiä emme kuitenkaan voi lainata, mutta jos kotona ei ole näitä soittimia, se ei estä tulemasta Starttiin.  

Monessa musiikkiopistossa tämän kaltaista toimintaa kutsutaan soitinvalmennukseksi. Me nimesimme  tutustumis- ja kokeilujaksomme Soitinstartiksi siksi, että pääasiallinen tarkoituksemme ei ole lasten valmennus. Jokainen heistä saa rauhassa tutustua soittimeen ja kokeilla sitä. Jospa kipinä soitinopintoihin kuitenkin näin syttyisi? Musiikin perusopintoihin voi tämän jälkeen hakea sisäänpääsytestin kautta, joka meidän opistossamme on yleensä järjestetty toukokuun lopulla. Avoimen musiikkiopiston puolelle voi tulla  ilman testiä.

Jos olet kiinnostunut tuomaan lapsesi Soitinstarttiin, ilmoita hänet opetukseen ensi syksyksi osoitteessa lounais-hame.eepos.fi.

Lapsi voi osallistua Starttiin kerran. 

Lukuvuoden 2022-23 hinnat: 

10 x 30 min 60 euroa

15 x 30 min 90 euroa

viisikielisessä kanteleessa kolmen lapsen ryhmä 45 min 50 e / lapsi 


Terhi Karhumäki, apulaisrehtori

**********  **********  **********  **********  **********  **********  **********

päivitystä tammikuussa 2022:


Musiikkiopiston käytäntöjä koronatilanteessa

Musiikkiopiston toiminta alkaa tammikuussa normaalisti lähiopetuksessa. Erilaisista koronarajoitustoimista huolimatta lasten ja nuorten harrastustoimintaa ei ole rajoitettu. Suuria yleisötilaisuuksia emme saa järjestää, mutta sellaisia ei yleensä heti vuodenvaihteen jälkeen olekaan.

Yleiset terveysturvallisuusohjeet lienevät tulleet kaikille tutuiksi, mutta kerrataanpa taas:


Etätunneista

Opettaja voi pitää etätunnin oppilaalle, joka on lieväoireisena kotona, mutta jaksaa osallistua opetukseen. Opettajan ei ole kuitenkaan pakko tätä tehdä. Jos pyyntö etätunnista tulee vain hetki ennen tunnin alkua, opettajan voi olla mahdotonta järjestää sitä.

Musiikkiopisto on pääsääntöisesti lähiopetuksessa ja etäopetus on poikkeus. Pyydämme huomioimaan tämän ryhmätuntien kohdalla. Opettajan työmäärä moninkertaistuu, jos hän joutuu toistuvasti pitämään tunteja, jotka ovat sekoitus lähi- ja etäopetusta. 


 Seuraa tiedotusta

Seuraamme viranomaistiedotusta koronatilanteeseen liittyen ja noudatamme maamme hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM), aluehallintoviraston, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Forssan, Urjalan ja Someron kaupunkien pandemiaryhmien ohjeistuksia. 

Suosittelemme Koronavilkku -sovelluksen käyttöä.

 

Terhi Karhumäki, apulaisrehtori

5.1.2022