JUURI NYT!

Terhi Karhumäki kirjoittaa perjantaina 26.2.2021:

HUOMIO, HUOMIO, HUOMIO!
Forssan Lehden tieto, jonka mukaan musiikkiopistolla yli 12-vuotiaat oppilaat siirtyisivät etäopetukseen tai tauolle ei pidä paikkaansa! Saamme jatkaa yksilöopetusta, jos ja kun terveysturvallisuudesta pystytään pitämään huolta. Eli KAIKENIKÄISET musiikkiopiston oppilaat ovat tervetulleita omille soitto- ja laulutunneilleen 8.3.-28.3. välisenä aikana!

Tuoreet rajoitukset koskevat meillä niitä soitannollisia ja musiikin hahmotusaineiden ryhmiä, joissa on yli 12-vuotiaita oppilaita, sekä vanhempien laulajien Kuhankeittäjät -kuoroa.

Muskarit pyörivät nykyiseen tapaan. Tunneille mukaan tulevia tai lapsia saattavia vanhempia pyydetään edelleen huolehtimaan käsien puhtaudesta, maskeista ja turvaväleistä.

Opettajat, joilla on tauolle meneviä ryhmiä, ilmoittavat asiasta suoraan oppilailleen.

Alle 12-vuotiaiden musiikkitouhuille ei siis asetettu tänään minkäänlaisia esteitä!

Ensi viikolla lomaillaan! Toiveikasta kevään odotusta kaikille!

Terhi Karhumäki
apulaisrehtori

**********  **********  **********  **********  **********  **********  **********

8.2.2021:

Uusia rajoituksia ei ole viimeisimmän viikon aikana tullut. Jatkamme edelleen tutuksi tulleeseen tapaan: yksilöopetus lähitunteina jatkuu, pienet ryhmät kokoontuvat, suuremmat voivat olla hybridiopetuksessa. Näyttöjä valmistellaan ja muutamia niistä tehdään ennen talvilomaa. Yleisötilaisuuksia ei järjestetä. Humppilan muskari on tauolla vielä tämän viikon. Forssan päiväkotimuskarit pyörivät normaaliin tapaan.

Saamme olla tyytyväisiä, että toiminta on jotakuinkin normaalia! Jokainen musiikkiopiston piirissä arvostaa lähiopetusta. Pidetään edelleen huolta käsien ja välineiden puhtaudesta, käytetään maskeja ja koetetaan pitää turvavälejä, niin saamme jatkaa näin edelleen!

Terhi Karhumäki

8.2.2021

************

Tiedote  kaupungin valmiusjohtoryhmästä  maanantaina 25.1.:

Forssan Lehti uutisoi: "Koronarajoituksiin ei muutoksia Forssassa – Sivistysjohtaja odottaa valtiovallalta kannanottoa lasten harrastustoimintaan". Lue lisää forssanlehti.fi.

Toisin sanoen musiikkiopiston toiminta jatkuu niin normaalisti kuin tässä tilanteessa on mahdollista: lähiopetus jatkuu, pienet ryhmät kokoontuvat. Forssan muskari ja päiväkotimuskari jatkuvat. Humppilan muskari on tauolla 15.2. saakka. Jokioisten mahdollisista rajoituksista emme ole saaneet tietoa.

Terhi Karhumäki
apulaisrehtori

**********  **********  **********

Tiedote kaupungin koronaryhmästä 21.1.2021:

Kaupungin valmiusjohtoryhmä on 21.1. päättänyt, että Forssassa jatketaan nykyisin voimassa olevin rajoituksin. Seuraavan kerran asiaa käsitellään kaupungin johtoryhmän kokouksessa maanantaina 25.1. 

Listaus kaupungin rajoituksista löytyy kaupungin www-sivuilta.

Siellä sanotaan (tiedote 8.1.):

"Kanta-Hämeen pandemiaryhmä jatkoi suosituksiaan tammikuun 2021 loppuun. Pandemiaryhmän suositusten lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Kanta-Hämeen alueelle kieltomääräyksen koskien yli 10 henkilön yleisötilaisuuksia ja julkisia kokoontumisia tammikuun 2021 loppuun asti."

Yllä oleva on luettu niin, että aikuisten ryhmätoimintaa rajoitetaan, ei lasten - varsinkin, jos kyse on oppilaitosten toiminnasta. 

Edelleen kaupungin www-sivulta:

"Musiikkiopiston ja kuvataidekoulun sekä Wahren-opiston taiteen perusopetuksen (käsityö ja teatteri) kevätlukukaudet alkavat normaalisti hygieniasuosituksia noudattaen. Yläasteikäisillä on voimassa vahva maskisuositus."

Eli toimimme niiden terveysturvallisuusrajoitusten puitteissa, jotka musiikkiopistolla on jo käytössä. Tämänpäiväisen kokouksen tiimoilta uusia rajoituksia ei tullut. Tilannetta tarkastellaan päivittäin.  

Viikonlopun jälkeen tiedämme lisää.

 Terhi Karhumäki

21.1.2021


Soitinstartti -kokeilu alkaa

Monta vuotta pyörineiden Karuselli -soitinkokeilujen lisäksi olemme alkavalle kevätkaudelle suunnitelleet pidempikestoista mahdollisuutta tutustua ja kokeilla eri soittimia. Voimme tarjota mahdollisuuden kymmenelle esikouluikäiselle forssalaiselle lapselle - kenties useammallekin, jos kiinnostusta ilmenee.

Tarjoamme  mahdollisuutta eskarilaisille siitä käytännön syystä, että opettajien olisi helppo järjestää tunnit eskaripäivän jälkeen. Tämä olisi varmaan myös lapsille ja vanhemmille sujuva järjestely.

Soitin valitaan viiden joukosta. Ne ovat harmonikka, klarinetti, piano, sello ja viulu. Opisto lainaa soittimet, ei kuitenkaan pianoja! Opettajia kokeiluluonteiseen toimintaan tulee viisi. Jokaiselle heistä tulee kaksi oppilasta. Opetusta tarjotaan 10 tai 15 viikon ajan kahden lapsen ryhmissä. 

Monessa musiikkiopistossa tämän kaltaista toimintaa kutsutaan soitinvalmennukseksi. Me nimesimme  tutustumis- ja kokeilujaksomme Soitinstartiksi siksi, että pääasiallinen tarkoituksemme ei ole lasten valmennus. Jokainen heistä saa rauhassa  tutustua soittimeen ja kokeilla sitä. Jospa kipinä soitinopintoihin kuitenkin näin syttyisi? Musiikin perusopintoihin voi tämän jälkeen hakea sisäänpääsytestin kautta, joka järjestetään toukokuun lopulla tai elokuun alussa. Avoimen musiikkiopiston puolelle tullaan  ilman testiäkin.

Jos olet kiinnostunut tuomaan lapsesi Soitinstarttiin, lähetä sähköpostia Terhille terhi.karhumaki@forssa.fi. Ilmoita, kuka olisi tulossa soittelemaan, yhteystietonne ja tietenkin kiinnostuksen kohteena oleva soitin. Tee ilmoittautuminen viimeistään helmikuun aikana. Silloin ehdimme vielä järjestää kymmenen oppitunnin jakson ennen kesää.

Kun ilmoittautuneita tulee, opetus voidaan aloittaa joustavasti parin viikon sisällä  ilmoittautumisesta. Koronatilanteen otamme tietysti huomioon.

Kevätkauden hinnat: 

10 x 30 min kahden lapsen ryhmässä 55 euroa

15 x 30 min kahden lapsen ryhmässä 80 euroa

Ota rohkeasti yhteyttä!


Forssassa 21.1.2021

Terhi Karhumäki

apulaisrehtoriOppilasilloista ja konserteista

Emme toistaiseksi järjestä yleisötilaisuuksia. Konserttien aika on sitten, kun se varmasti on turvallista.

Etätunneista

Opettaja voi pitää etätunnin oppilaalle, joka on lieväoireisena kotona, mutta jaksaa osallistua opetukseen. Opettajan ei ole kuitenkaan pakko tätä tehdä. Jos pyyntö etätunnista tulee vain hetki ennen tunnin alkua, opettajan voi olla mahdotonta järjestää sitä.

Musiikkiopisto on pääsääntöisesti lähiopetuksessa ja etäopetus on poikkeus. Pyydämme huomioimaan tämän ryhmätuntien kohdalla. Opettajan työmäärä moninkertaistuu, jos hän joutuu toistuvasti pitämään tunteja, jotka ovat sekoitus lähi- ja etäopetusta. 


MASKISUOSITUS YLÄKOULUIKÄISISTÄ ALKAEN

Suosittelemme entistä aktiivisempaa kasvomaskien tai visiirien käyttöä oppitunneillamme ja tiloissamme.  Kasvomaskien käyttöä suositellaan nyt toisen asteen opiskelijoiden lisäksi myös yläkouluikäisille oppilaille. Tiloissamme käyviä vanhempia ja saattajia pyydetään  käyttämään maskeja aiempaa ahkerammin. Muistakaa myös turvavälit tuodessanne tai hakiessanne lapsianne! Käsidesiä on saatavilla tiloissamme.Musiikkiopiston käytäntöjä koronatilanteessa

Musiikkiopisto jatkaa toistaiseksi  lähiopetuksessa. Opetus järjestetään tällä hetkellä niin normaalisti kuin mahdollista sekä musiikkileikkikoulussa, perusopetuksessa että avoimen musiikkiopiston puolella – kuitenkin yleiset terveysturvallisuusohjeet huomioiden. 

Yleiset terveysturvallisuusohjeet lienevät kaikille tuttuja:


Seuraa tiedotusta

Seuraamme viranomaistiedotusta koronatilanteeseen liittyen ja noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeistuksia. Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löytyy THL:n verkkosivuilta thl.fi.

Suosittelemme kaikille Koronavilkku -sovelluksen käyttöä.

 

Terhi Karhumäki

apulaisrehtori

21.1.2021