juuri nyt!


Syyslomaan asti normaalisti

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin koronanyrkki suosittaa siirtymistä etäopetukseen toisen asteen oppilaitoksissa: 

https://www.khshp.fi/…/kanta-hameen-koronanyrkki-suosittaa…/ 

Suositus ei tällä hetkellä koske taiteen perusopetuksen oppilaitoksia, kuten musiikkiopistoa. Musiikkiopisto siis jatkaa opetusta normaalisti syyslomaan asti, kuitenkin  terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Maskien käyttöä suositellaan opettajille, vanhemmille oppilaille ja opistolla käyville vanhemmille. 

Jos tilanne muuttuu ratkaisevasti, siitä ilmoitetaan viikolla 42 tai viimeistään viikon 43 alussa.

Toiveemme ja tavoitteemme on jatkaa lähiopetuksessa niin pitkään kuin mahdollista. Tässä vaiheessa keskitymme olennaiseen eli pidämme oppitunnit ja kuuntelemme oppilaiden valmistumassa olevat näytöt. Oppilasiltoja tai joulunaluskonsertteja emme järjestä tai tässä tilanteessa edes suunnittele! Konserttien aika on sitten, kun niiden järjestäminen on turvallista!

Koetetaan kaikesta huolimatta pysyä toiveikkaalla mielellä! Me selviämme tästä!


Terhi Karhumäki

apulaisrehtori

6.10.2020


Musiikkiopiston käytäntöjä koronatilanteessa

Musiikkiopisto jatkaa toistaiseksi  lähiopetuksessa. Opetus järjestetään tällä hetkellä niin normaalisti kuin mahdollista sekä musiikkileikkikoulussa, perusopetuksessa että avoimen musiikkiopiston puolella – kuitenkin yleiset terveysturvallisuusohjeet huomioiden. Ehkä selvin poikkeama normaaleista käytännöistämme on, että olemme pyrkineet pienentämään ryhmäopetuksen - musiikin hahmotusaineet, kuoro, orkesteri, erilaiset soitinyhtyeet, musiikkileikkikoulu - ryhmiä niin, että niihin osallistuminen  on turvallista. Huolehdimme yhteiskäytössä olevien soittimien ja muiden välineiden puhtaudesta.

Yleiset terveysturvallisuusohjeet lienevät jo kaikille tuttuja:

Etätunneista

Opettaja voi pitää etätunnin oppilaalle, joka on lieväoireisena kotona, mutta jaksaa osallistua opetukseen. Opettajan ei ole kuitenkaan pakko tätä tehdä. Jos pyyntö etätunnista tulee vain hetki ennen tunnin alkua, opettajan voi olla mahdotonta järjestää sitä.

Etätuntimahdollisuutta saa pyytää vain hyvin perustelluissa poikkeustapauksissa. Musiikkiopisto on lähiopetuksessa ja etäopetus on poikkeus. Pyydämme huomioimaan tämän ryhmätuntien kohdalla. Opettajan työmäärä moninkertaistuu, jos hän joutuu toistuvasti pitämään tunteja, jotka ovat sekoitus lähi- ja etäopetusta. 

Seuraa tiedotusta

Seuraamme viranomaistiedotusta koronatilanteeseen liittyen ja noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeistuksia. Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löytyy THL:n verkkosivuilta thl.fi.

Suosittelemme kaikille Koronavilkku -sovelluksen käyttöä.

 

Terhi Karhumäki

apulaisrehtori

6.10.2020