JUURI NYT!

Terhi kirjoittaa vappuaattona iloisin mielin tervehdyksen:

Ensi viikosta alkaen yläkouluikäisten ja sitä vanhempien oppilaiden ryhmätoiminta sallitaan meilläkin! Ryhmäkoko on max 10 henkeä, mutta meillähän ei kovin suuria ryhmiä olekaan.
Eli nyt soitannolliset ja teoriaryhmät ja isot Kuhankeittäjät saavat kokoontua!

Yleisötilaisuuksia emme edelleenkään järjestä. Toukokuussa tulee paljon näyttöjä, joihin keskitymme.

Koronatilannetta seurataan tietysti koko ajan. Tämänhetkiset rajoitukset Kanta-Hämeen shp:n mukaan ovat voimassa 16.5. asti, mutta tarkistusta tehdään viikoittain. Toivottavasti vappu ei tuo ikävää yllätystä mukanaan!

Somerolta ei ole vielä tullut tietoa.

Jatkavat oppilaat: käykää hoitamaan jatkoilmoittautuminen Eepokseen!

Sisäänpääsytestit lähestyvät. Ilmoittautuminen 16.5. mennessä osoitteessa lounais-hame.eepos.fi

Myös muskariin ja Karuselliin ilmoittautuminen avautuu pian! Avoimelle voi ilmoittautua aina.

5-7-vuotiaille on tarjolla myös Soitinstarttia. Sinne on tullut muutama ilmoittautunut ensi syksylle. Terhi vastaanottaa ilmoittautumiset sähköpostiinsa terhi.karhumaki@forssa.fi

Iloista vappua ja hyvää loppukevättä kaikille!


--


Terhi kirjoittaa 20.4.:

Katso alla oleva teksti! Ei muutosta toimintaan tällä viikolla eli näillä mennään 25.4. asti!

Terhi Karhumäki kirjoittaa tiistaina 13.4.2021:

Vielä tällä viikolla eli 18.4. asti noudatamme rajoituksia, jotka ovat olleet jo useamman viikon voimassa. Niitä noudattaen olemme saaneet pitää opiston auki, jatkaa yksilöopetusta ja nuorimpien ryhmäopetusta. 

KAIKENIKÄISET musiikkiopiston oppilaat ovat siis tervetulleita omille soitto- ja laulutunneilleen, toivottavasti ensi viikosta lähtien myös ryhmiin! 

Rajoitukset ovat koskeneet meillä niitä soitannollisia ja musiikin hahmotusaineiden ryhmiä, joissa on yli 12-vuotiaita oppilaita, sekä vanhempien laulajien Kuhankeittäjät -kuoroa. 

Muskarit ovat pyörineet tavalliseen tapaan - tosin Urjalassa kaikenikäisten lasten harrastukset ovat tauolla 18.4. saakka. Rajoitus on koskenut meidän muskarimme ja kanteleryhmien toimintaa siellä. 

Tunneille mukaan tulevia tai lapsia saattavia vanhempia pyydetään edelleen huolehtimaan käsien puhtaudesta, maskeista ja turvaväleistä.

Raikkaita kevätilmoja kaikille!

Terhi Karhumäki
apulaisrehtori

**********  **********  **********  **********  **********  **********  **********

13.4.2021

Soitinstartti -kokeilu on alkanut!

Monta vuotta pyörineiden Karuselli -soitinkokeilujen lisäksi voimme nyt tarjota 5-7 -vuotiaille lapsille (s. 2014-2016) myös pidempikestoista mahdollisuutta tutustua soittimiin ja kokeilla niitä. Opetusta voidaan järjestää joko yksilötunnein tai kahden lapsen ryhmässä. 

Ensi syksynä soitinvalikoimassa ovat todennäköisesti  ainakin harmonikka, klarinetti, piano, sello, viulu ja lyömäsoittimet. Opistolla on jonkin verran lainasoittimia, joten soitinta ei tarvitse 10 tai 15 viikon kokeilujakson ajaksi itse hankkia. Pianoja tai rumpusettiä emme kuitenkaan voi lainata, mutta jos kotona ei ole näitä soittimia, se ei estä tulemasta Starttiin.  

Monessa musiikkiopistossa tämän kaltaista toimintaa kutsutaan soitinvalmennukseksi. Me nimesimme  tutustumis- ja kokeilujaksomme Soitinstartiksi siksi, että pääasiallinen tarkoituksemme ei ole lasten valmennus. Jokainen heistä saa rauhassa tutustua soittimeen ja kokeilla sitä. Jospa kipinä soitinopintoihin kuitenkin näin syttyisi? Musiikin perusopintoihin voi tämän jälkeen hakea sisäänpääsytestin kautta, joka meidän opistossamme on yleensä järjestetty toukokuun lopulla. Avoimen musiikkiopiston puolelle voi tulla  ilman testiä.

Jos olet kiinnostunut tuomaan lapsesi Soitinstarttiin, lähetä sähköpostia Terhille terhi.karhumaki@forssa.fi. Ilmoita, kuka olisi tulossa soittelemaan, yhteystietonne ja tietenkin kiinnostuksen kohteena oleva soitin. Tee ilmoittautuminen vaikka heti! 

Ilmoittautumisen jälkeen opetus voidaan aloittaa joustavasti parin viikon sisällä. Lapsi voi osallistua Starttiin kerran. 

Toivottavasti korona on syksyllä jo hellittänyt ja saamme järjestää opetusta huolettomammin - silti vastuullisesti!

Lukuvuoden 2021-22 hinnat: 

10 x 30 min 60 euroa

15 x 30 min 90 euroa

Ota rohkeasti yhteyttä!


Terhi Karhumäki

apulaisrehtori

**********  **********  **********  **********  **********  **********  **********

päivitystä huhtikuussa 2021:

Oppilasilloista ja konserteista

Emme toistaiseksi järjestä yleisötilaisuuksia. Konserttien aika on sitten, kun se varmasti on turvallista.

Etätunneista

Opettaja voi pitää etätunnin oppilaalle, joka on lieväoireisena kotona, mutta jaksaa osallistua opetukseen. Opettajan ei ole kuitenkaan pakko tätä tehdä. Jos pyyntö etätunnista tulee vain hetki ennen tunnin alkua, opettajan voi olla mahdotonta järjestää sitä.

Musiikkiopisto on pääsääntöisesti lähiopetuksessa ja etäopetus on poikkeus. Pyydämme huomioimaan tämän ryhmätuntien kohdalla. Opettajan työmäärä moninkertaistuu, jos hän joutuu toistuvasti pitämään tunteja, jotka ovat sekoitus lähi- ja etäopetusta. 


MASKISUOSITUS YLÄKOULUIKÄISISTÄ ALKAEN

Suosittelemme kasvomaskien tai visiirien käyttöä oppitunneillamme ja tiloissamme.  Kasvomaskien käyttöä suositellaan nyt toisen asteen opiskelijoiden lisäksi myös yläkouluikäisille oppilaille. Tiloissamme käyviä vanhempia ja saattajia pyydetään  käyttämään maskeja aiempaa ahkerammin. Muistakaa myös turvavälit tuodessanne tai hakiessanne lapsianne! Käsidesiä on saatavilla tiloissamme.


Musiikkiopiston käytäntöjä koronatilanteessa

Musiikkiopisto jatkaa lähiopetuksessa. Opetus järjestetään tällä hetkellä niin normaalisti kuin mahdollista sekä musiikkileikkikoulussa, perusopetuksessa että avoimen musiikkiopiston puolella – kuitenkin yleiset terveysturvallisuusohjeet huomioiden. 

Yleiset terveysturvallisuusohjeet lienevät kaikille tuttuja:


Seuraa tiedotusta

Seuraamme viranomaistiedotusta koronatilanteeseen liittyen ja noudatamme maamme hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM), aluehallintoviraston, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Forssan, Urjalan ja Someron kaupunkien pandemiaryhmien ohjeistuksia. 

Suosittelemme Koronavilkku -sovelluksen käyttöä.

 

Terhi Karhumäki

apulaisrehtori

13.4.2021