Elinvoimakatsaus

Elinvoimakatsaukseen kootaan kuukausittain Forssan keskeisimmät elinvoimaan ja työllisyyteen liittyvät teemat.

ELINVOIMAKATSAUS, LOKAKUU 2023

Työttömyysaste seutukunnalla on noussut syyskuun tilanteeseen verrattuna 0,7 prosenttiyksikköä ja vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 2,0 prosenttiyksikköä.

Laaja työttömyys seutukunnalla on noussut syyskuun tilanteeseen verrattuna 0,8 prosenttiyksikköä ja vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 2,3 prosenttiyksikköä.

Työttömien määrä seutukunnalla on noussut syyskuun tilanteeseen verrattuna (+90) ja vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+260).

Lomautettujen määrä seutukunnalla on noussut syyskuun tilanteeseen verrattuna (+93) ja vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+185).

Alle 25-v. työttömien määrä seutukunnalla on laskenut syyskuun tilanteeseen verrattuna (-4), mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+41).

Pitkäaikaistyöttömien määrä seutukunnalla on laskenut syyskuun tilanteeseen verrattuna (-23), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-98).

Aktivointiaste seutukunnalla on laskenut syyskuun tilanteeseen verrattuna 0,6 prosenttiyksikköä ja vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 3,4 prosenttiyksikköä.

Avoimet työpaikat laskentapäivänä ovat vähentyneet seutukunnalla syyskuun tilanteeseen verrattuna (-64) ja vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-68). Uudet avoimet työpaikat kuukauden aikana ovat vähentyneet seutukunnalla syyskuun tilanteeseen verrattuna (-74) ja vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-36).

Väkiluku seutukunnalla on lisääntynyt syyskuun tilanteeseen verrattuna (+45), mutta vähentynyt vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-126).

Seutukunnalla yrityskanta (2023Q2) 2668 kappaletta. Yrityskanta on pienentynyt edellisen vuosineljänneksen (2023Q1) tilanteeseen verrattuna (-6), mutta kasvanut vuodentakaiseen (2022Q2) tilanteeseen verrattuna (+52).

Seutukunnalla aloittaneiden yritysten lukumäärä (2023Q2) 41 kappaletta. Aloittaneiden yritysten lukumäärä on vähentynyt edellisen vuosineljänneksen (2023Q1) tilanteeseen verrattuna (-19) sekä vuodentakaiseen (2022Q2) tilanteeseen verrattuna (-11). 

Seutukunnalla lopettaneiden yritysten lukumäärä (2023Q2) 43 kappaletta. Lopettaneiden yritysten lukumäärä on vähentynyt edellisen vuosineljänneksen (2023Q1) tilanteeseen verrattuna (-6), mutta lisääntynyt vuodentakaiseen (2022Q2) tilanteeseen verrattuna (+14).

Lokakuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, SYYSKUU 2023

Työttömyysaste seutukunnalla on laskenut elokuun tilanteeseen verrattuna 0,1 prosenttiyksikköä, mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 1,2 prosenttiyksikköä.

Laaja työttömyys seutukunnalla on noussut elokuun tilanteeseen verrattuna 0,4 prosenttiyksikköä ja vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 1,2 prosenttiyksikköä.

Työttömien määrä seutukunnalla on laskenut elokuun tilanteeseen verrattuna (-11), mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+158).

Lomautettujen määrä seutukunnalla on laskenut elokuun tilanteeseen verrattuna (-5), mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+100).

Alle 25-v. työttömien määrä seutukunnalla on noussut elokuun tilanteeseen verrattuna (+20), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+39).

Pitkäaikaistyöttömien määrä seutukunnalla on laskenut elokuun tilanteeseen verrattuna (-13), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-75).

Aktivointiaste seutukunnalla on noussut elokuun tilanteeseen verrattuna 2,5 prosenttiyksikköä, mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 3,5 prosenttiyksikköä.

Avoimet työpaikat laskentapäivänä ovat lisääntyneet seutukunnalla elokuun tilanteeseen verrattuna (+64), mutta vähentyneet vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-78). Uudet avoimet työpaikat kuukauden aikana ovat lisääntyneet seutukunnalla elokuun tilanteeseen verrattuna (+46) , mutta vähentyneet vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-9).

Väkiluku seutukunnalla on vähentynyt elokuun tilanteeseen verrattuna (-11), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-181).

Seutukunnalla yrityskanta (2023Q2) 2668 kappaletta. Yrityskanta on pienentynyt edellisen vuosineljänneksen (2023Q1) tilanteeseen verrattuna (-6), mutta kasvanut vuodentakaiseen (2022Q2) tilanteeseen verrattuna (+52).

Seutukunnalla aloittaneiden yritysten lukumäärä (2023Q2) 41 kappaletta. Aloittaneiden yritysten lukumäärä on vähentynyt edellisen vuosineljänneksen (2023Q1) tilanteeseen verrattuna (-19) sekä vuodentakaiseen (2022Q2) tilanteeseen verrattuna (-11). 

Seutukunnalla lopettaneiden yritysten lukumäärä (2023Q2) 43 kappaletta. Lopettaneiden yritysten lukumäärä on vähentynyt edellisen vuosineljänneksen (2023Q1) tilanteeseen verrattuna (-6), mutta lisääntynyt vuodentakaiseen (2022Q2) tilanteeseen verrattuna (+14).

Syyskuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, ELOKUU 2023

Työttömyysaste seutukunnalla on laskenut heinäkuun tilanteeseen verrattuna 0,5 prosenttiyksikköä, mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 0,9 prosenttiyksikköä.

Laaja työttömyys seutukunnalla on laskenut heinäkuun tilanteeseen verrattuna 0,2 prosenttiyksikköä, mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 0,7 prosenttiyksikköä.

 Työttömien määrä seutukunnalla on laskenut heinäkuun tilanteeseen verrattuna (-67), mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+110).

 Lomautettujen määrä seutukunnalla on laskenut heinäkuun tilanteeseen verrattuna (-1), mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+110).

 Alle 25-v. työttömien määrä seutukunnalla on laskenut heinäkuun tilanteeseen verrattuna (-11), mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+4).

 Pitkäaikaistyöttömien määrä seutukunnalla on laskenut heinäkuun tilanteeseen verrattuna (-3), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-82).

 Aktivointiaste seutukunnalla on noussut heinäkuun tilanteeseen verrattuna 2,4 prosenttiyksikköä, mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 3,4 prosenttiyksikköä.

 Avoimet työpaikat laskentapäivänä ovat lisääntyneet seutukunnalla heinäkuun tilanteeseen verrattuna (+25), mutta vähentyneet vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-157). Uudet avoimet työpaikat kuukauden aikana ovat lisääntyneet seutukunnalla heinäkuun tilanteeseen verrattuna (+56) , mutta vähentyneet vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-138).

 Väkiluku seutukunnalla on lisääntynyt heinäkuun tilanteeseen verrattuna (+47), mutta vähentynyt vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-208).

 Seutukunnalla 2023Q1 aikana aloittaneita yrityksiä oli 59 kappaletta ja lopettaneita yrityksiä oli 52 kappaletta.

Elokuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, HEINÄKUU 2023

Työttömyysaste on noussut seutukunnalla kesäkuun tilanteeseen verrattuna 0,9 prosenttiyksikköä ja laaja työttömyys on noussut seutukunnalla kesäkuun tilanteeseen verrattuna 0,6 prosenttiyksikköä.

Työttömien määrä seutukunnalla on noussut kesäkuun tilanteeseen verrattuna (+118), mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-13).

Lomautettujen määrä seutukunnalla on noussut kesäkuun tilanteeseen verrattuna (+52), sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+72).

Alle 25-v. työttömien määrä seutukunnalla on noussut kesäkuun tilanteeseen verrattuna (+16), mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-4).

Pitkäaikaistyöttömien määrä seutukunnalla on pysynyt lähes samana kesäkuun tilanteeseen verrattuna (+1), mutta laskenut selkeästi vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-102).

Aktivointiaste seutukunnalla on laskenut kesäkuun tilanteeseen verrattuna 3,5 prosenttiyksikköä, sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 0,8 prosenttiyksikköä.

Väkiluku seutukunnalla on lisääntynyt kesäkuun tilanteeseen verrattuna (+25), mutta vähentynyt vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-287).

Avoimet työpaikat laskentapäivänä ovat vähentyneet seutukunnalla kesäkuun tilanteeseen verrattuna (-10) kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-272). Uudet avoimet työpaikat kuukauden aikana ovat vähentyneet seutukunnalla kesäkuun tilanteeseen verrattuna (-31) kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-116).

Yrityskanta seutukunnalla on kasvanut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+53). Seutukunnalla 2023Q1 aikana aloittaneita yrityksiä 59 kappaletta ja lopettaneita yrityksiä 52 kappaletta.

Heinäkuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, KESÄKUU 2023

Työttömyysaste on noussut seutukunnalla toukokuun tilanteeseen verrattuna 0,6 prosenttiyksikköä ja laaja työttömyys on noussut seutukunnalla toukokuun tilanteeseen verrattuna 0,2 prosenttiyksikköä.

Työttömien määrä seutukunnalla on noussut toukokuun tilanteeseen verrattuna (+91), mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-22).

Lomautettujen määrä seutukunnalla on laskenut toukokuun tilanteeseen verrattuna (-13), mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+34).

Alle 25-v. työttömien määrä seutukunnalla on noussut toukokuun tilanteeseen verrattuna (+30), mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-11).

 Pitkäaikaistyöttömien määrä seutukunnalla on laskenut toukokuun tilanteeseen verrattuna (-2), sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-104).

Aktivointiaste seutukunnalla on laskenut toukokuun tilanteeseen verrattuna 3,9 prosenttiyksikköä, sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 1,8 prosenttiyksikköä.

 Avoimet työpaikat laskentapäivänä ovat vähentyneet seutukunnalla toukokuun tilanteeseen verrattuna (-39) kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-282). Uudet avoimet työpaikat kuukauden aikana ovat vähentyneet seutukunnalla toukokuun tilanteeseen verrattuna (-88) kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-129).

 Väkiluku seutukunnalla on vähentynyt niin toukokuun tilanteeseen verrattuna (-22) kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-370).

Yrityskanta seutukunnalla on kasvanut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+53).

Kesäkuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, TOUKOKUU 2023

Työttömien määrä seutukunnalla on laskenut huhtikuun tilanteeseen verrattuna (-35), mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+29).

Työttömyysaste on laskenut seutukunnalla huhtikuun tilanteeseen verrattuna 0,2 prosenttiyksikköä ja laaja työttömyys on laskenut seutukunnalla huhtikuun tilanteeseen verrattuna 0,4 prosenttiyksikköä. 

Lomautettujen määrä seutukunnalla on laskenut huhtikuun tilanteeseen verrattuna (-8), mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+54). Alle 25-v. työttömien määrä seutukunnalla on laskenut huhtikuun tilanteeseen verrattuna (-17), sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-24). Pitkäaikaistyöttömien määrä seutukunnalla on noussut huhtikuun tilanteeseen verrattuna (+3), mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-105).

Aktivointiaste seutukunnalla on noussut huhtikuun tilanteeseen verrattuna 0,2 prosenttiyksikköä, mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 2,3 prosenttiyksikköä.

Avoimet työpaikat laskentapäivänä ovat vähentyneet seutukunnalla huhtikuun tilanteeseen verrattuna (-248) kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-213). Uudet avoimet työpaikat kuukauden aikana ovat vähentyneet seutukunnalla huhtikuun tilanteeseen verrattuna (-7) kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-111). Avoimia työpaikkoja on kuitenkin runsaasti tarjolla!

Väkiluku seutukunnalla on vähentynyt niin huhtikuun tilanteeseen verrattuna (-57) kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-357).

Toukokuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, HUHTIKUU 2023

Työttömyysaste sekä laaja työttömyys ovat seutukunnalla laskeneet maaliskuun tilanteeseen verrattuna 0,5 prosenttiyksikköä.

Työttömien määrä seutukunnalla on laskenut maaliskuun tilanteeseen verrattuna (-66) sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-3). Lomautettujen määrä seutukunnalla on laskenut maaliskuun tilanteeseen verrattuna (-28), mutta noussut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+43). Alle 25-v. työttömien määrä seutukunnalla on laskenut maaliskuun tilanteeseen verrattuna (-6) sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-15). Pitkäaikaistyöttömien määrä seutukunnalla on laskenut maaliskuun tilanteeseen verrattuna (-6) sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-129).

Avoimet työpaikat laskentapäivänä ovat lisääntyneet seutukunnalla maaliskuun tilanteeseen verrattuna (+101), mutta vähentyneet vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-140). Uudet avoimet työpaikat kuukauden aikana ovat vähentyneet seutukunnalla maaliskuun tilanteeseen verrattuna (-103) kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-98)

Väkiluku seutukunnalla on vähentynyt niin maaliskuun tilanteeseen verrattuna (-10) kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-330).

Huhtikuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, maaliskuu 2023

Seutukunnalla työttömyysaste ja laaja työttömyys ovat helmikuun tilanteeseen verrattuna pysyneet melko samana. Työttömyysaste on laskenut 0,1 prosenttiyksikköä ja laaja työttömyys on noussut 0,1 prosenttiyksikköä helmikuun tilanteeseen verrattuna.

Seutukunnalla työttömien määrä on laskenut helmikuun tilanteeseen verrattuna (-13) sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna  (-4).  Seutukunnalla lomautettujen määrä on noussut helmikuun tilanteeseen verrattuna (+16) sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+60). Alle 25-v. työttömien määrä seutukunnalla on noussut helmikuun tilanteeseen verrattuna (+6), mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-13).  Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut helmikuun tilanteeseen verrattuna (-18), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-135).

Väkiluku seutukunnalla on vähentynyt niin helmikuun tilanteeseen verrattuna (-14) kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-349).

Seutukunnalla avoimien työpaikkojen määrä laskentapäivänä on vähentynyt helmikuun tilanteeseen verrattuna (-79), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-409) (3/2022 avoimien työpaikkojen määrä oli hetkellisesti erityisen korkealla). Seutukunnalla uudet avoimet työpaikat kuukauden aikana ovat vähentyneet helmikuun tilanteeseen verrattuna (-19), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-79).

Yrityskanta seutukunnalla Q4/2022 oli 2 636 kappaletta. Yrityskanta kasvoi seutukunnalla vuoden 2022 aikana (+24).

Maaliskuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, helmikuu 2023

Seutukunnalla työttömyysaste on laskenut yhden (1) prosenttiyksikön joulukuun 2022 tilanteeseen verrattuna. Seutukunnalla laaja työttömyys on noussut (0,2 prosenttiyksikköä) joulukuun 2022 tilanteeseen verrattuna.

Seutukunnalla työttömyysaste on noussut (0,1 prosenttiyksikköä) tammikuun tilanteeseen verrattuna. Seutukunnalla laaja työttömyys on noussut (0,2 prosenttiyksikköä) tammikuun tilanteeseen verrattuna.

Seutukunnalla työttömien määrä on laskenut tammikuun tilanteeseen verrattuna (-4) sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna  (-66). Seutukunnalla lomautettujen määrä on laskenut tammikuun tilanteeseen verrattuna (-4), mutta vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna lomautettujen määrä seutukunnalla on noussut (+22). Alle 25-v. työttömien määrä on laskenut tammikuun tilanteeseen verrattuna (-5) sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-26). Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut tammikuun tilanteeseen verrattuna (-11), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-118).

Väkiluku seutukunnalla on vähentynyt niin tammikuun tilanteeseen verrattuna (-39) kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-367).

Avoimien työpaikkojen määrä laskentapäivänä on kasvanut tammikuun tilanteeseen verrattuna (+24), mutta vähentynyt vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-253). Uudet avoimet työpaikat kuukauden aikana ovat lisääntyneet tammikuun tilanteeseen verrattuna (+39), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+37).

Helmikuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, tammikuu 2023

Seutukunnalla työttömyysaste on laskenut yhden (1) prosenttiyksikön joulukuun 2022 tilanteeseen verrattuna. Seutukunnalla laaja työttömyys on noussut (0,2 prosenttiyksikköä) joulukuun 2022 tilanteeseen verrattuna.

Seutukunnalla työttömien määrä on laskenut joulukuun 2022 tilanteeseen verrattuna (-8) sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna  (-86).

Seutukunnalla lomautettujen määrä on laskenut joulukuun 2022 tilanteeseen verrattuna (-7), mutta vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna lomautettujen määrä seutukunnalla on noussut (+26). Alle 25-v. työttömien määrä on laskenut joulukuun 2022 tilanteeseen verrattuna (-7) sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-29). Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut joulukuun 2022 tilanteeseen verrattuna (-19), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-126).

Väkiluku seutukunnalla on vähentynyt niin joulukuun 2022 tilanteeseen verrattuna (-29) kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-358).

Avoimien työpaikkojen määrä laskentapäivänä on kasvanut joulukuun 2022 tilanteeseen verrattuna (+147), mutta vähentynyt vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-202). Uudet avoimet työpaikat kuukauden aikana ovat lisääntyneet joulukuun 2022 tilanteeseen verrattuna (+74), mutta ovat vähentyneet vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-68).

Tammikuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, JOULUKUU 2022

Seutukunnalla työttömyysaste on noussut yhden prosenttiyksikön marraskuun tilanteeseen verrattuna.

Seutukunnalla laaja työttömyys on hieman noussut (0,8 prosenttiyksikköä) marraskuun tilanteeseen verrattuna.

Seutukunnalla työttömien määrä on noussut marraskuun tilanteeseen verrattuna (+141 henkilöä), mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-73 henkilöä).

Seutukunnalla lomautettujen määrä on noussut sekä marraskuun tilanteeseen verrattuna (+50 henkilöä) kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+57 henkilöä).  Alle 25-v. työttömien määrä on noussut marraskuun tilanteeseen verrattuna (+33 henkilöä), mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-8 henkilöä). Ptkäaikaistyöttömien määrä on laskenut marraskuun tilanteeseen verrattuna (-9 henkilöä), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-108 henkilöä).

Väkiluku seutukunnalla on vähentynyt niin marraskuun tilanteeseen verrattuna (-19) kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-316).

Avoimien työpaikkojen määrä laskentapäivänä on kasvanut marraskuun tilanteeseen verrattuna (+129), mutta vähentynyt vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-165). Uudet avoimet työpaikat kuukauden aikana ovat lisääntyneet niin marraskuun tilanteeseen verrattuna (+121), mutta ovat vähentyneet vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-111)

Joulukuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, MARRASKUU 2022

Seutukunnalla työttömyysaste on hieman noussut (+0,2 %) lokakuun tilanteeseen verrattuna. Seutukunnalla laaja työttömyys on hieman noussut (+0,1 %) lokakuun tilanteeseen verrattuna.

Seutukunnalla työttömien määrä on noussut lokakuun tilanteeseen verrattuna (+24), mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-120). Seutukunnalla lomautettujen määrä on noussut sekä lokakuun tilanteeseen verrattuna (+40) kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (+14). Alle 25-v. työttömien määrä on laskenut lokakuun tilanteeseen (-14), kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-24). Pitkäaikaistyöttömien määrä on noussut lokakuun tilanteeseen verrattuna (+2), mutta on laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-88).

 Väkiluku seutukunnalla on vähentynyt niin lokakuun tilanteeseen verrattuna (-19) kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-340).

Avoimien työpaikkojen määrä laskentapäivänä on vähentynyt lokakuun tilanteeseen verrattuna (-118), kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-112). Uudet avoimet työpaikat kuukauden aikana ovat vähentyneet niin lokakuun tilanteeseen verrattuna (-50) kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-85). Avoimia työpaikkoja seutukunnalla on kuitenkin edelleen tarjolla hyvin!

Marraskuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, LOKAKUU 2022

Seutukunnalla työttömyysaste sekä laaja työttömyys ovat hieman laskeneet elokuun tilanteeseen verrattuna. Seutukunnalla työttömien määrä on laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-206).

Seutukunnalla lomautettujen määrä on noussut syyskuun tilanteeseen verrattuna, mutta on laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna. Alle 25-v. työttömien määrä on laskenut syyskuun tilanteeseen, kuten myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna. Pitkäaikaistyöttömien määrä on pysynyt samana syyskuun tilanteeseen verrattuna, mutta on laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna.

Väkiluku seutukunnalla on lisääntynyt syyskuun tilanteeseen verrattuna (+18), mutta vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna seutukunnan väkiluku on vähentynyt (-343).

Avoimia työpaikkoja seutukunnalla on edelleen tarjolla runsaasti, mutta niin laskentapäivänä kuin myös kuukauden aikana avoimien työpaikkojen määrä on pienentynyt niin syyskuun tilanteeseen kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna.

Lokakuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, SYYSKUU 2022

Seutukunnalla työttömyysaste sekä laaja työttömyys ovat hieman laskeneet elokuun tilanteeseen verrattuna.

Seutukunnalla lomautettujen ja alle 25-v. työttömien sekä pitkäaikaistyöttömien määrät ovat laskeneet vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna. Elokuun tilanteeseen verrattuna lomautettujen määrä on hieman noussut, mutta alle 25-v. työttömien määrä sekä pitkäaikaistyöttömien määrä on vähentynyt.

Väkiluku seutukunnalla on vähentynyt niin elokuun tilanteeseen (-59) kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-368).

Avoimia työpaikkoja on edelleen tarjolla runsaasti, mutta niin laskentapäivänä kuin myös kuukauden aikana avoimien työpaikkojen määrä on pienentynyt niin elokuun tilanteeseen kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna.

Syyskuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, ELOKUU 2022

Seutukunnalla työttömyysaste sekä laaja työttömyys ovat laskeneet heinäkuun tilanteeseen verrattuna.

Seutukunnalla lomautettujen, alle 25-v. työttömien määrä sekä pitkäaikaistyöttömien määrä ovat laskeneet heinäkuun tilanteeseen verrattuna, sekä myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna. 

Väkiluku seutukunnalla on vähentynyt niin heinäkuun tilanteeseen (-35) kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-336).

Avoimien työpaikkojen määrä on hieman laskenut heinäkuun tilanteeseen verrattuna, mutta avoimia työpaikkoja on edelleen runsaasti.

Elokuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, HEINÄKUU 2022

Seutukunnalla työttömyysaste ja laaja työttömyys ovat hieman nousseet kesäkuun tilanteeseen verrattuna.

Seutukunnalla lomautettujen sekä alle 25-v. työttömien määrä on noussut kesäkuun tilanteeseen verrattuna, mutta ovat kuitenkin pienempiä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna. Pitkäaikaistyöttömien määrä seutukunnalla on pysynyt lähes samana kesäkuun tilanteeseen verrattuna, mutta laskenut vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna.

Väkiluku seutukunnalla on vähentynyt niin kesäkuun tilanteeseen (-42) kuin myös vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna (-345).

Seutukunnalla avoimien työpaikkojen määrä on hieman laskenut kesäkuun tilanteeseen verrattuna, mutta vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna avoimia työpaikkoja on enemmän. 

Heinäkuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, KESÄKUU 2022

Seutukunnalla työttömyysaste, laaja työttömyys ja alle 25-vuotiaiden työttömyys ovat nousseet, sekä aktivointiaste on laskenut toukokuun tilanteeseen verrattuna. Väestön määrä seutukunnalla on vähentynyt vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 320 henkilöä. Pitkäaikaistyöttömien määrä seutukunnalla on pysynyt samana toukokuun tilanteeseen verrattuna. Lomautettujen määrä on laskenut toukokuun tilanteeseen verrattuna, mutta vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna se on korkeampi. Avoimien työpaikkojen määrä on noussut toukokuun tilanteeseen sekä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna.

Kesäkuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, TOUKOKUU 2022

Seutukunnalla huhtikuun tilanteeseen verrattuna työttömyysaste, laaja työttömyys, lomautettujen määrä sekä alle 25-vuotiaiden työttömyys ovat laskeneet. Pitkäaikaistyöttömien määrä on melko sama kuin huhtikuussa 2022. Seutukunnalla työttömien määrä on vähentynyt vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 227 henkilöä. Seutukunnallisesti väestömäärä on vähentynyt 333 henkilöä vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna. Seutukunnallisesti avoimia työpaikkoja on runsaasti tarjolla, verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen lisäystä on 153 kappaletta.

Toukokuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, HUHTIKUU 2022

Laaja työttömyys, työttömyysaste, alle 25-vuotiaiden työttömyys ja lomautettujen määrä on laskenut sekä aktivointiaste on noussut. Pitkäaikaistyöttömyys on myös hieman laskenut. Avoimia työpaikkoja on edelleen runsaasti tarjolla.

Huhtikuun elinvoimakatsaus

ELINVOIMAKATSAUS, maaliskuu 2022

Alle 25-vuotiaiden työttömyys, lomautettujen määrä sekä laaja työttömyys on laskenut.  Tällä hetkellä avoimia työpaikkoja on runsaasti tarjolla.

Maaliskuun elinvoimakatsaus

 

ELINVOIMAKATSAUS, HELMIKUU 2022

Pitkäaikaistyöttömien määrä on vähentynyt vuoden alusta. 

Helmikuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, TAMMIKUU 2022

Työllisyystilanne on edelleen melko hyvä ja avoimia työpaikkoja on saatavilla.

Tammikuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, Joulukuu 2021

Työllisyystilanne jatkui joulukuussakin melko hyvänä. Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu on kuitenkin huolena.

Joulukuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, marraskuu 2021

Työllisyystilanne parani, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvussa.

Marraskuu elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, lokakuu 2021

 Avointen työpaikkojen määrä on edelleen korkea.

Lokakuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, syyskuu 2021

Työllisyystilanne jatkui varsin samanalaisena kuin elokuussa. Avointen työpaikkojen määrä on kasvanut paljon.

Syyskuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, elokuu 2021

Elokuu oli työllisyyskehityksen kannalta varsin positiivinen kuukausi. Avoimia työpaikkoja on runsaasti tarjolla.

Elokuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, heinäkuu 2021

Työllisyys heikkeni hieman heinäkuun aikana, mutta työpaikkoja on edelleen runsaasti auki.

Heinäkuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, kesäkuu 2021

Työllisyystilanne oli kesäkuussa varsin hyvä. Avointen työpaikkonen määrän lisäys näkyy myös Forssassa.

Kesäkuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, toukokuu 2021

Työllisyyystilanne kehittyi edelleen positiiviseen suuntaan toukokuussa. Forssassa on silti lähes viidennes työvoimasta joko työttöminä työnhakijoina tai työllisyyttä edistävissä palveluissa.

Toukokuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, HUHTIKUU 2021

Työllisyyystilanne oli huhtikuussa varsin hyvä, ja vuodentakaiseen tilanteeseen on verrattuna lomautusten määrä on vähentynyt merkittävästi. 

Huhtikuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, maaliskuu 2021

 Avointen työpaikkojen määrä on melko hyvällä tasolla.  Lomautukset ovat puolestaan noussseet maaliskuun aikana.

Maaliskuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, HELMIKUU 2021

Työttömyyden määrä ja rakenne pysytteli samalla tasolla kuin tammikuussa. Pitkäaikaistyöttömien määrä on noususssa. Avoimia työpaikkoja on melko hyvin auki. 

Helmikuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, tammikuu 2021

Tammikuun työttömyysaste oli 12,6 prosenttia. Lomautusten määrä oli edelleen korkeahkolla tasolla.

Tammikuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, joulukuu 2020

Joulukuu nosti työttömyysasteen Forssassa 13,4 prosenttiin. Joulukuu on kuitenkin perinteisestikin heikkoa työllisyyden osalta kausityöttömyyden johdosta. Lomautusten määrä oli kasvussa.

Joulukuun elinvoimakatsaus (pdf)

ELINVOIMAKATSAUS, MARRASKUU 2020

Forssan työllisyystilanne kohentui hieman marraskuussa,  pääosin kohonneen aktivoinnin ansiosta.  Myös työmarkkinatuen kuntaosuus on syksyn kuluessa ollut laskusuunnassa. Pitkäaikaistyöttömien määrä sen sijaan oli seudulla ja Forssassa tämä vuoden osalta korkeimmalla tasolla.

Marraskuun elinvoimakatsaus (pdf) 

elinvoimakatsaus, lokakuu 2020

Korona vaikuttaa edelleen työttömyysasteeseen, mutta positiivisia signaaleita on ilmassa lokakuun osalta.

Nuorisotyöttömyys on ollut laskusuunnassa syksyn aikana (Forssassa heinäkuussa 21 %, lokakuussa 16,8 %). Pitkäaikaistyöttömien lukumäärä on hieman laskenut syyskuun huippuluvuista (Forssassa syyskuussa vuoden korkein lukema 221 henkilöä, lokakuussa 216 henkilöä). Lisäksi työttömien aktivointi on noussut ja toimenpiteissä olevien määrä on hieman kasvanut erityisesti palkkatuen työn, työkokeilun ja omaehtoisen opiskelun osalta.

Lokakuun elinvoimakatsaus (pdf)

elinvoimakatsaus, syyskuu 2020

Koronakevään jälkeinen korkea työttömyysprosentti on laskemassa edelleen pääosin lomautettujen määrän vähenemisen seurauksena, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvussa. Erityisesti 25-49 -vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien määrä on  noussut maaliskuusta syyskuuhun huomattavasti.

Syyskuun elinvoimakatsaus (pdf)

elinvoimakatsaus, elokuu 2020

Elokuu toi mukanaan positiivisia signaaleita työllisyyden suhteen. Työttömyys on laskenut huomattavasti kevään tilanteesta ja Forssan työttömyysaste on 12,6 %.  Lomautusten määrä on selkeässä laskussa ja avoimien työpaikkojen määrä on nousussa.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvussa, ja tällä tulee olemaan vaikutuksia seudun rakennetyöttömyyteen.

Elokuun elinvoimakatsaus (pdf)

Elinvoimakatsaus, heinäkuu 2020

Heinäkuussa Forssan työttömyysaste oli 14,5 %. Lomautusten määrä kevääseen verrattuna on runsaassa laskussa. Lomautushuippu oli huhtikuussa (lomautettuna 312 henkilöä), heinäkuussa määrä supistunut 141 henkilöön.

Työttömien määrä (pois lukien lomautetut) kasvussa. Maaliskuun 742 henkilöstä määrä noussut 915 henkilöön. Pitkäaikaistyöttömien määrä on ollut kasvussa maaliskuusta lähtien. Maaliskuussa 167 henkilöä, heinäkuussa 201 henkilöä.

Heinäkuun elinvoimakatsaus(pdf)

Elinvoimakatsaus, kesäkuu 2020

Forssan työttömyysaste oli 14,9 %. Valtakunnan tilanteeseen verrattuna Forssan työllisyystilanne on parempi. Lomautusten määrä on vähentynyt kevään huipusta.

Kesäkuun elinvoimakatsaus (pdf)

Elinvoimakatsaus, toukokuu 2020

Forssan työttömyysaste oli toukokuussa 15,6 %. Koronakriisin vaikutukset näkyvät luvussa edelleen selvästi, mutta huhtikuuhun verrattuna nousu on ollut pientä. Lomautusten määrä on hieman laskenut huhtikuusta.

Toukokuun elinvoimakatsaus (pdf)

Elinvoimakatsaus, huhtikuu 2020

Työttömyysaste on noussut lomautusten seurauksena 15,3 prosenttiin. Lomautukset selittävät valtaosan työttömyysasteen nousun. Lomautukset ovat kuitenkin olleet Forssan seudulla maltillisia, eikä valtakunnan tasoista nousua ole. 

Työttömyysasteen noustua aktivointiaste on laskenut voimakkaasti.

Huhtikuun elinvoimakatsaus (pdf)

Elinvoimakatsaus, maaliskuu 2020

Maaliskuun puolivälin jälkeen alkanut poikkeustila koronakriisin johdosta on lisännyt merkittävästi lomautettujen lukumäärää, mutta suurempi muutos tulee näkymään vasta huhtikuun tilastoissa.

Työttömyysaste on noussut 1,4 prosenttiyksikköä vuodentakaisesta. Osin nousu selittyy lomautettujen määrällä, sillä lomautetut lasketaan osin työttömiksi työnhakijoiksi.

Maaliskuun elinvoimakatsaus (pdf)

Elinvoimakatsaus, helmikuu 2020

Työttömyysaste on Forssassa kääntynyt lievään nousuun alkuvuodesta. Ero valtakunnan tasoon on 1,3 prosenttiyksikköä.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on mittaushistorian (alkaen vuodesta 2006) alhaisin.

Helmikuun elinvoimakatsaus (pdf)

Elinvoimakatsaus, tammikuu 2020

Työllisyystilanne oli suhteellisen hyvä tammikuussa, vaikka ero valtakunnalliseen tasoon on kasvanut. Työttömyysaste on Forssassa 10,7 %.

Pitkäaikaistyöttömien määrä (165 henkilöä) on poikkeuksellisen  alhainen ja näin alhaisia lukuja on ollut viimeksi yli 10 vuotta sitten.

Uusia avoimia työpaikkoja on runsaasti auki, mutta viime vuotiseen vastaavaan tilanteeseen verrattuna on laskutrendiä.

Tammikuun elinvoimakatsaus (pdf)