Kaupunginosat ja kylät

Forssan kaupungin kehitystä inspiroi ja aktivoi myös kolmas sektori eli yhdistykset ja yhteisöt. Etenkin kaupunginosatoiminta ja kylien aktiivinen ote alueensa kehittämiseen näkyy eri toiminnoin.

Kaupunginosatoiminta on aktiivista. Asukkaiden ehdotuksesta onkin kaupunkia saatu koristamaan auringonkukkapellot kaikkien kaupunkilaisten iloksi. Kesäisin  mm. Tölö ja Paavola sekä muut kaupunginosat  kisailevat kaupungin pentanque-mestaruudesta. 

Forssan kaupunginosia ovat: Haudankorva, Järvenpää, Kaikula, Keskusta, Kivimäki, Korkeavaha, Kuhala, Kuusto, Lamminranta, Linikkala, Ojalanmäki, Paavola, Pikkumuolaa, Pispanmäki, Talsoila ja  Vieremä.

Kaupunginosien sisällä on lisäksi omilla nimillä tunnettuja asuinalueita, joilla on pitkä historia: Kalliomäki, Lunttila, Raikonmäki, Rantalanmäki, Tölö, Uusikylä ja  Viksberg.

Kartta Forssan kaupunginosista

Forssa tarjoaa monipuolista asumista ja myytäviä tontteja sekä kiinteistöjä on  sekä keskustassa että lyhyen ajomatkan päässä maaseudulla. Forssan vireät kylät - Kalsu, Koijärvi (Kojo), Lempää, Matku, Peräjoki, Raitoo, Saviniemi, Suopää ja Vuoltu sijaitsevat Forssan keskustan pohjoispuolella.

Koijärven Alueen Kylät ry (KAKry) on pohjois-Forssan kylien kattojärjestö, joka kehittää, suunnittelee ja aktivoi kylätoimintaa. Kakry on mm. vuoden 2016 aikana toteuttanut kylien turvallisuussuunnitelman ja  hankkeena Kakryllä on meneillään Koijärven luontotornihanke. Monipuolisesta linnustostaan tunnettu Koijärvi ja sen rannalla sijaitseva Koijärven luontotorni saa uuden kuosin, tervetuloa tutustumaan. KAKRyn alainen Valijärvitoimikunta puolestaan huolehtii kaupungin Valijärven kiinteistöstä vuokraten sitä kesäkuukausina kiinnostuneille. Aiemmin Kakry on osallistunut mm. pilottihankkeeseen liittyen historian keräämiseen Aistien -hankkeessa.  Kylät ovat aktiivisia myös sosiaalisessa mediassa, tutustu KAKryn,  Matkun ja Peräjoen Facebook-sivuihin.  

Kartta Forssan maaseutukylistä

LounaPlussa ry  on Forssan seudulla toimiva paikallinen toimintaryhmä eli maaseudun kehittämisyhdistys. LounaPlussa ry:n alueeseen kuuluvat Forssan kaupunki ja Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kunnat. Toimintaryhmän tehtävänä on kannustaa maaseudun asukkaita kehittämään omaa kotiseutuaan, lisäämään sen viihtyisyyttä sekä synnyttämään työpaikkoja ja yrityksiä.