puistoja  kaupunginosittain

Forssassa on hyvä viheralueverkosto ja puistoja löytyy joka kaupunginosasta. Tervetuloa liikkumaan ja viihtymään puistoissamme eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina.

1. Ankkalammin puisto

Osoite: Sibeliuksenkatu 2. Pinta-ala: 9428 m2. Puistosta löytyy yli 65 erilaista lajia ja lajiketta perennoja, pensaita ja puita sekä Suomen toiseksi suurin kirjovaahtera; Acer platanoides "Drummondii". Kesäkukkia puistoon istutetaan vuosittain noin 2000 kpl.
Pumpulienkelitapahtuman yhteydessä myös puistossa sijaitseva kehrääjätyttöpatsas kukitetaan. Kesäisin lammessa ui  1998 syntynyt joutsennaaras. Puistoon on rakennettu lasten leikkipaikka vuonna 2004. Puistossa sijaitsee myös pumpattava kaivo, jonka alkuperäinen malli rakennettiin vuonna 1862.

Kehrääjätyttö -patsas Ankkalammen reunalla kaupungin keskustassa

2. Yhtiönpuisto

Osoite: Kehräämönkatu 4 ja 5. Pinta-ala: 39 389 m2. Yhtiönpuisto on kulttuurihistoriallinen englantilaistyyppiseksi rakennettu puisto, jossa on vanhoja puistolehmuksia, tammia ja vuorijalavia sekä oleskelualue. Puistossa sijaitsee myös kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia mm. Forssan Klubi ja Tehtaankoulu, jota voidaan vuokrata erilaisiin tapahtumiin ja jossa toimii myös Akselin eskarin päiväkotiryhmä. 

3. Keskuspuisto

Osoite: Juhlakentänkatu 11. Pinta-ala: 229 921 m2. Keskuspuisto on Yhtiönpuiston jälkeen Loimijokeen rajautuva mäntyvaltainen puisto, jonka vanhimmat männyt ja kuuset ovat 120-130 vuotiaita. Keskuspuistossa on  lasten leikkipaikka ja 6400 m2:n kokoisen jalkapallonurmi.

 4. Talsoilan puisto

Osoite: Talsoilankatu 11. Pinta-ala: 42 255 m2. Talsoilan puisto on rakennettu, osittain luonnontilainen puisto, jossa on vanhoja puistolehmuksia, hopeapajuja, pihta- ja lehtikuusia, sembramäntyjä ja tuijia.
Puistossa on lasten leikkipaikka, pesäpallokenttä ja talvisin luistelujää.

5. Rantapuisto

Osoite: Uittotie 6. Pinta-ala: 92 665 m2. Rantapuisto on Keskuspuistoa vastapäätä Loimijokeen rajautuva rakennettu, luonnontilaisena hoidettu puisto, jossa on jaloja havu- ja lehtipuita.

 6. Harjupuisto

Osoite: Vieremäntie 49. Pinta-ala: 266 116 m2. Harjupuisto on  Kaikulan ja Vieremän kaupunginosissa mäntyvaltainen puistometsä, jossa on valaistu 5,1 km pitkä pururata ja talvisin pururadalla ladut.

7. Mäkilamminpuisto

Osoite: Eliaksentie 6. Pinta-ala: 313 430 m2. Mäkilammin puisto on Mäkilammiin rajautuva mäntyvaltainen puistometsä, jossa on uimaranta ja 18-reikäinen frisbee golfrata.

8. Lamminrannan puisto

Osoite: Nummilähteenkatu 8. Pinta-ala: 91 990 m2. Lamminrannan puisto on Linikkalanlammiin rajautuva mäntyvaltainen puisto, jossa on uimaranta molemmilla puolilla lampea, sekä matonpesupaikka. Lamminrannan puiston vieressä sijaitsee urheilu- ja harjoituskenttä sekä jäähalli.

9. Paavolan puisto

Osoite: Apilakuja 7. Pinta-ala: 90 126 m2. Paavolanpuisto on  Paavolan kaupunginosassa osin rakennettua puistoa, jossa on lasten leikkipaikka ja pieni pallokenttä, osin puistometsää, jossa on urheiluliikuntapaikka sekä 3,6 km pitkä valaistu pururata.

10. Siurilan puisto

Osoite: Ollintie 8. Pinta-ala: 80 363 m2. Siurilanpuisto on  Haudankorvan kaupunginosassa rakennettu puisto, jossa on vesiaihe sekä kaksi lasten leikkipaikkaa. Puiston kasvillisuutena on mm. puistolehmuksia, lehtikuusia, poppeleita, tervaleppiä ja hieskoivuja.

11. Salmistonmäki ja Loimalammi

Osoite: Kytöniityntie. Pinta-ala: 512 748 m2. Salmistonmäki on upeaa Lounais-Hämäläistä perinnemaisemaa; mänty- ja katajavaltaisessa haassa on runsas niittykasvillisuus. Kallioperä on peridodiittia. Alueella sijaitsee lintutorni, josta on havaittu reilusti sata lintulajia. Perhosia alueelta on löydetty 27 erilaista lajia ja myös tällä alueella harvinainen hyönteinen: täplälampikorento.

Puistoihin kiinteästi sitoutuu Loimijoki, joka toimii viherverkostossa egologisena käytävänä kaupungin halki. 

Puistonäkymä Rantapuistosta