Forssa - tietoa

Suomen kartta, jossa Forssa sijoitettu etelän suurimpien kaupunkien Helsinki, Turku, Tampere ja Pori keskell.Forssan 17 000 asukkaan kaupunki on osa Kanta-Hämeen maakuntaa. Forssa on noin 35 000 asukkaan talousalueen keskus yrityselämässä ja palveluissa.

Forssa sijaitsee keskellä Etelä-Suomea valtateiden 2 ja 10 risteyksessä. Yli puolet suomalaisista asuu 150 km säteellä Forssasta ja Suomen suurimmat kaupungit ovat vain tunnin ajomatkan päässä.  

Forssan yhdyskunnan rakentuminen alkoi, kun ruotsalaissyntyinen Axel Wilhelm Wahren perusti kehräämön Loimijoen varrelle vuonna 1847.  

Pitkien teollisten perinteiden kaupunki tunnetaan nykyisin etenkin elintarvike- ja ympäristöalan yrityksistään. Merkittäviä työllistäjiä ovat myös teknologia- ja rakennustuoteteollisuus.

Kaupunki luo toimintaedellytyksiä yritysten kasvulle, verkostoitumiselle ja kansainvälistymiselle sekä edistää uusien yritysten sijoittumista. Järkivihreä Forssa -kaupunkistrategia painottaa monipuolista elinkeinorakennetta ja innovatiivisia teknologiaratkaisuja – ympäristöystävällisyyttä ja kestävää kehitystä unohtamatta.

Ammatillista koulutusta tarjoavan Forssan ammatti-instituutin koulutusaloilta valmistutaan mm. logistiikan, kone- ja metallialan, rakennusalan, liiketalouden sekä tieto- ja viestintätekniikan työtehtäviin. Osana FAI:ta toimiva Faktia tarjoaa räätälöityä aikuiskoulutusta sekä siihen liittyviä osaamisen kehittämis- ja valmennuskokonaisuuksia. 

Tutkimus- ja kehitystoiminnan keskeisiä toimijoita ovat Luonnonvarakeskuksen Jokioisten yksikkö sekä Hämeen ammattikorkeakoulun Forssan kampus, jonka koulutuksia ovat Bioeconomy Engineering, biotalouden insinööri, hevosalan liiketoiminta, kestävä kehitys  ja sairaanhoitaja. 

Asuminen on Forssassa viihtyisää ja luonnonläheistä omakoti-, rivitalo- sekä kerrostaloasumista. Laadukkaat ja monipuoliset palvelut kaikenikäisille mahdollistavat sujuvan elämisen arjen ja kutsuvat harrastamaan, liikkumaan ja nauttimaan vilkkaasta kulttuuritoiminnasta. Asukkaiden viihtyvyyttä lisää myös vuonna 2015 kaupunkikeskustan miljöölle myönnetty arvostettu kansallisen kaupunkipuiston status.