Meidän päiväkoti!

LastenForssan ja Unicefin Lapsiystävällisen kunnan periaatteiden mukaisesti osallisuuden edistäminen tulee olemaan merkittävä tavoite kaikessa päiväkodin toiminnassa. Jo päiväkodin suunnitteluvaiheessa niin lapset kuin päiväkodin tulevat työntekijätkin ovat olleet mukana erilaisissa valmistelutehtävissä.  Tavoitteena on, että jo ennen valmistumistaan päiväkoti tuntuu sinne siirtyvistä lapsista ja aikuisista omalta ja yhteiseltä.

Akvarellin päiväkodissa lasten ja huoltajien mielipiteitä arvostetaan. Lapset ovat osallisia oman varhaiskasvatuspäivänsä rakentumiseen, heidän mielipiteitään kysellään, toiveita toteutetaan ja tätä prosessia tehdään näkyväksi.

Lapset seuraavat päiväkodin rakennusprojektia eri tavoin ja he tulevat olemaan mukana muun muassa sisätilojen ja piha-alueen kalustusta suunniteltaessa ja hankittaessa. Lapset osallistuivat monikylän yhteisen taideteoksen tekoon jo rakentamisen alkuvaiheessa. Lapsivaikutuksia arvioitiin vuonna 2018. Niin lapsilta, henkilökunnalta kuin vanhemmiltakin kyseltiin että minkälainen on hyvä päiväkoti, esiopetuspaikka ja koulu.