Museot

 

Forssan museo

 

Forssan museo sijaitsee keskellä historiallista Kehräämöaluetta. Perusnäyttely Kirjavan kankaan kaupunki kertoo tehdaspaikkakunnan ja seudun tarinaa hauskasti  ja elävästi, myös lapset huomioiden.

Museon alakerrassa on Galleria Moletti, josta taiteilijat voivat vuokrata näyttelytilaa.  

Forssan museon kokoelmiin voi tutustua myös Finna -kokoelmatietokannassa.

www.forssanmuseo.fi

 

Perusnäyttely Forssan museossa

 

kuosikeskus

 

Kuosikeskus on Forssan museon uusi museokohde, joka sijaitsee Kehräämöalueella museon naapurissa. Saman katon alla toimii pysyväisnäyttely, museokauppa sekä tekstiilikokoelman tutkimus- ja säilytystila.  

Näyttely esittelee suomalaisen painokankaan historiaa ja  sisältää selailtavan tiedon, kuvien ja suunnittelijaesittelyjen lisäksi tekstiili-installaatioita, jotka esittelevät eri aikojen ja tyylien painokankaita Forssan museon kokoelmasta. Näyttelyn toimintapisteet mahdollistavat erilaisia tapoja kokea ja tehdä historiaa uusiksi: rakenna itse kuosi valopöydällä, ravista värit yhteen, tutki kangassidoksen rakenteita suurennuslasilla ja pyöritä painokoneen kampea.  Värikkäästä näyttelystä löytävät tutkimista ja keksimistä kaikki lapsista aikuisiin. 

Wahreninkatu 13, 30100 Forssa
www.forssanmuseo.fi

 

Kuosikeskus

 

Forssan Luontomuseo

 

Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys ry:n omistama museo esittelee Lounais-Hämeen luontoa ja luonnonsuojelutyötä. Näyttelysalissa voi tutustua Hämeen luonto -lajistonäyttelyn kautta alueelta löytyviin lajeihin. Samoissa tiloissa sijaitsee lisäksi Suojassa –teemanäyttely, joka kertoo luonnonsuojelusta Suomessa ja Lounais-Hämeessä. Pysyvien näyttelyiden lisäksi tarjolla on vaihtuvia näyttelyitä.

Museo sijaitsee Forssan historiallisella Kehräämöalueella Wahreninkadulla, entisen Karhekehräämön toisessa kerroksessa.

http://www.luontomuseo.fi/

 

Forssan Luontomuseo