PYÖRÄILYREITIT

Polkupyöräily on terveellinen, ympäristölle ystävällinen ja edullinen tapa liikkua liikenteessä. Pyöräily on etenkin lyhyillä matkoilla sujuva ja nopea kulkutapa. Pyöräileminen sopii lähes kaiken ikäisille ja pyörällä ajaminen on helppoa, hauskaa ja kuntoa kohottavaa. Liikenneturva

Tältä sivulta löydät Kirsi ja Kimmo Laakson liikuntapalveluille suunnittelemat pyöräilyreitit. Ajatus pyöräilyreittien tekemiselle lähti vuoden 2022 liikuntapoliittesen ohjelman kuntalaisten toiveet osiosta. Reitit on suunniteltu pyöräilystä innostuneille ja uusia reittejä kaipaaville fillaristeille. Uusia reittejä saa vinkata liikuntapalveluille.

Muista tutustua liikennesääntöihin esim. Liikenneturvan jalan ja pyörräilen oppaasta. 

Kypärä on pyöräilijän tärkeä suojavaruste. Se suojaa pyöräilijän päätä onnettomuuden sattuessa. Kypärän kunnosta ja oikeasta kiinnityksestä kannattaa pitää huolta.

Reitit:

Kaukjärven kierros

Reitti kulkee Syrjänharjua pitkin Tammelaan ja sieltä Kaukjärven kylän kautta takaisin Forssan torille. Reitti on pituudeltaan 18 km. Suurin osa reittiä on metkäpolkua ja hiekkatietä. Kierroksen voi vaihtoehtoisesti ajaa Tammelan suoraa pitkin asfaltilla.

valijärven kierros

Tällä reitillä vesistöjä löytyy reitin varrelta. Reitti kulkee pääsääntöisesti hiekkateitä pitkin. Kierroksen pituus 53 km.

kuuma-sukula -reitti

Reitti kulkee Kalsun, Kuuman, Minkiön, Jokioisten keskustan ja Sukulan kautta takaisin Forssaan. Reitti on kokonaan asfalttitietä ja pituudeltaan 54 kilometriä.

Pyhäjärven kierros

Tällä reitillä riittää komeita maisemiä ja muutakin nähtävää. Reitillä on pituutta 38 km ja sisätää niin hiekkateitä kuin asfalttiteitä.

 

#pyöräileForssa100 -kampanja

Forssan kaupunki haastaa kuntalaiset #PyöräileForssa100 -kampanjaan ajalla 26.6.-26.8.2023

Kampanjan aikana tulee pyöräillä sata kilometriä. Sadan kilometrin haastematkan voi pyöräillä useampana lenkkinä tai yhdellä kertaa, oman kunnon mukaan. Haasteaika on kaksi kuukautta.

Kilpailuun voi osallistua toimittamalla kuvan/kuvia pyöräilysuorituksistaan sähköpostitse osoitteeseen liikuntatoimi(at)forssa.fi 3.9.2023 mennessä. Kuvista tulee käydä ilmi suorituksen päivämäärä, pyöräilty reitti sekä lenkin mitta kilometreissä. Innostavia reittejä voidaan ottaa esille kaupungin pyöräilyreitistöön.

Vaihtoehtoisesti kilpailuun voi osallistua myös merkitsemällä pyöräilysuorituksensa #PyöräileForssa100 -korttiin, joita saa kirjastosta tai tulostamalla kortin tämän verkkosivun laidasta. Toimita kortti liikuntapalveluille 3.9.2023 mennessä.

Kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan liikunnallinen sadan euron lahjakortti sekä Forssa 100 -tuotteita.