Uutiset

Ikäystävällinen ja esteetön asuminen Forssassa -keskusteluilta

28.08.2023

Ikäystävällinen ja esteetön asuminen Forssassa -keskusteluilta

Forssan kaupungintalon valtuustosalissa järjestetään tiistaina 5.9.2023 kello 18 Ikäystävällinen ja esteetön asuminen Forssassa -keskusteluilta.

 

Hyvä asuminen on kaikenikäisten kuntalaisten hyvän arjen edellytys. Erilaisille kohderyhmille on tarpeellista tarjota erilaisia asumismuotoja, joissa huomioidaan esteettömyys sekä ikäystävällisyys. Ikäystävällisessä asumisessa on tarkoituksenmukaista asukkaiden yhteisöllisyyden edistäminen, jota voidaan tukea muun muassa erilaisilla yhteiskäyttöön soveltuvilla tiloilla ja alueilla sekä asuntojen erilaisilla tilaratkaisuilla.

Ikäystävällisen ja esteettömän asumisen ja elämisen mahdollistaminen kaikin käytettävissä olevin keinoin on kunnan tärkeä tehtävä. Keinovalikoimaan kuuluvat monipuolisten asumisvaihtoehtojen edistäminen kaavoituksella sekä kunnan asuntojen esteettömyyden huomiointi jo suunnitteluvaiheessa.

Forssassa ikäihmiset ovat osuudeltaan kasvava ja merkittävä väestöryhmä ja siksi heidät on huomioitava erityisesti ikäystävällistä asumista edistettäessä. Enemmistö ikäihmisistä asuu omassa kodissaan, joten kotona pärjäämistä tulee myös asuntojen perusparantamisen yhteydessä tukea.

Kun kunta tukee asukkaidensa toimintakykyä ja turvallisuutta erilaisilla asumisen vaihtoehdoilla, asumisratkaisujen kehittäminen asukaslähtöisesti edellyttää eri ikäisten kuntalaisten omien kokemusten, näkemysten, toiveiden ja tarpeiden huomiointia sekä eri toimijoiden yhteistyön mahdollisuuksien kartoittamista.


Forssan kaupunki järjestää 5.9.2023 kello 18 kuntalaisille avoimen keskustelutilaisuuden, jossa teemana on Ikäystävällinen ja esteetön asuminen Forssassa.

Keskustelu järjestetään kaupungintalolla, valtuustosalissa ja siihen osallistuvat kaupungin teknisen ja ympäristötoimen, nuorisotoimen ja hyvinvointityön sekä Forssa Asunnot OY:n edustajat.