Uutiset

Kirjaston asiakaskysely 21.8.-22.9.2023

22.08.2023

Kirjaston asiakaskysely 21.8.-22.9.2023

Louna-kirjastot toteuttavat avoimen kyselyn 21.8. - 22.9.2023 kirjastojen asiakkaille Louna-kirjastoista turvallisena tilana.

 

Louna-kirjastot toteuttavat avoimen kyselyn 21.8. - 22.9.2023 kirjastojen asiakkaille Louna-kirjastoista turvallisena tilana. Kyselyyn vastataan anonyymisti ja kyselyssä halutaan tietää, mikä tekee asiakkaan mielestä kirjastosta, omatoimikirjastosta, kirjastoautosta ja kirjaston tapahtumista turvallisen tilan osallistua. Kysely on osa Louna-kirjastojen Aluehallintoviraston kirjastojen demokratiahanketta. 

Mitä turvallinen tila tarkoittaa?

Turvallinen tila on kannustava, uhkaamaton ympäristö, jossa osallistujat tuntevat, että he voivat ilmaista itseään ja jakaa kokemuksiaan tulematta syrjityksi. Fyysinen turvallinen tila tarkoittaa rakennusta ympäristöineen ja tila on esteetön. Psyykkinen turvallinen tila tarkoittaa tunnetaitoja eli voi ilmaista kaikenlaisia tunteita ja tunnistaa ne. Voi ottaa puheeksi asioita ja esittää mielipiteitä ilman pelkoa nolatuksi, hylätyksi tai rangaistuksi tulemisesta. Saa tehdä virheitä ja puhua niistä. On tunne, että voi kysyä hölmönkin tuntuisia asioita ja apua. Sosiaalinen turvallinen tila tarkoittaa vuorovaikutusta ja osallisuuden ja osallistumisen kokemuksen tunnetta, tuntee, että on osa ryhmää. 

(Riikka Rajalan opinnäytetyö: Turvallisemman tilan periaatteet)

Vastaa kyselyyn ja luodaan yhdessä Louna-kirjastoille turvallisen tilan periaatteet ja toimintatavat. Louna-kirjastot ovat kaikkien kirjasto!

Linkki kyselyyn.