Uutiset

Kan­ta-Häme ju­lis­te­taan ruo­ka­maa­kun­nak­si

15.08.2023

Kan­ta-Häme ju­lis­te­taan ruo­ka­maa­kun­nak­si

Herkkujen Häme ja Hämeen Sanomien Tähtitapahtuma torstaina 17.8.2023 Hämeenlinnan torilla, klo 15-19.

 

Hämeessä, aitojen makujen maakunnassa kannattaa lähteä omalle herkuttelukierrokselle. On Vanajan kalaa, lähitilan pihvilihaa, puhtaita vihanneksia, viinejä, sahtia, olutta, marjaherkkuja, sokerileipurin taidonnäytteitä, aitoa hunajaa ja suklaamestarin luomuksia.

Hämäläisessä ruoassa voi maistaa viljavien ja hyvin hoidettujen peltojen, puhtaiden vesien ja metsien tarjoamat raaka-aineet yhdistettynä taitoon ja luovuuteen valmistaa niistä koko olemustamme ravitsevaa ruokaa.

Näiden ajatusten kera Kanta-Häme julistetaan ruokamaakunnaksi Hämeenlinnan torilla torstaina 17.8. kello 15–19 Herkkujen Häme ja Hämeen Sanomien Tähtitapahtumassa. Samalla kruunataan ruokamaakuntalähettiläs.

Torilla pääsee tapaamaan loistavia ruuan alkutuottajia, fiilistelemään Kimmo Kopran ja varusmiestoimikunnan bändin kanssa sekä nauttimaan maukkaista ruoka- ja juoma-antimista.

Lapsille on luvassa muun muassa Vanajavesikeskuksen pitämä kalapiste sekä Keskiaikafestivaalien elävöittäjät Noita Heli, Luffa ja Veriturpa. Luonnonantimista saa tietoa Hämeen Martoilta. Jatkoille voi lähteä Hämeen linnalle, Keskiaikafestivaalien etkoille.

Tapahtumaa rakentavat yhteistyössä Hämeen liitto, MTK Häme, ProAgria Etelä-Suomi, Hämeen Sanomat, sekä Hämeenlinnan Kaupunkikeskusta.

Seu­raa Herk­ku­jen Hä­met­tä: