Uutiset

Tekstiilit näkyvät Forssassa koko elokuisen viikon

07.08.2023

Tekstiilit näkyvät Forssassa koko elokuisen viikon

Forssassa järjestetään Textile Week 17.-20. elokuuta – ensimmäinen laatuaan koko Suomessa. Mikä onkaan parempi paikka tapahtumalle kuin kankaistaan kuuluisa Forssa! Täällä on tarjolla tietoa tekstiileistä ja muotoilusta, taitoa, osaamista sekä aito tehdasympäristö.

 

Tekstiiliala on monella tavoin kansainvälistä, ja Forssa Textile Week -tapahtuman toivotaan kehittyvän kansainvälisesti kiinnostavaksi suomalaisen tekstiilin foorumiksi, kertoo museonjohtaja Kati Kivimäki. Englanninkieliseen nimeen on päädytty kansainvälisen löydettävyyden ja viestittävyyden vuoksi.

Tekstiilitapahtumassa nostetaan esille tekstiilimuotoilua ja kotimaista tuotantoa, unohtamatta tekstiilitaidetta, sekä lisätä Forssan näkyvyyttä tekstiilikaupunkina kansallisesti ja kansainvälisesti. 

– Suomalainen tekstiilimuotoilu ja laatu ovat arvostettua Euroopassa ja etenkin Japanissa, josta tulee parikymmentä tekstiilivalmistajaa ja -muotoilijaa esittelemään tuotantoaan, Kivimäki kertoo.

Tekstiilitapahtuman alateemoja ovat suomalainen villa, kierrätys ja kädentaitojen tulevaisuus. Tapahtuma koostuu pop up -myymälöistä, näyttelyistä ja keskustelutilaisuuksista Teatteritalolla ja torin ympäristössä, Työväentalolla, Kehräämöllä ja Kutomolla. 

Tapahtuman rungon muodostavat päivien teemakeskustelut Teatteritalolla. Avauspäivän 17.8. keskusteluissa hahmotellaan tekstiilin nykypäivää ja tulevaisuutta, perjantaina 18.8. teemana on kierrätys, lauantaina 19.8. suomalainen villa ja sunnuntaina 20.8. Japani. Paikallisten tekstiilialan yritysten toivotaan tulevan esiin omilla kampanjoillaan.

Vastuullisuus ja laatu yhdistävät  

Forssa Textile Week -tapahtumaa koordinoi Forssan kaupungin museo yhteistyökumppaneinaan Suomen Tekstiili ja Muoti ry., tekstiilitaiteilijoiden liitto TEXO, Aalto-yliopisto, Yosowoigarden sekä Forssan Yrityskehitys. 

Paikalla on niin forssalaisia tekstiilialan yrittäjiä kuin muualta Suomesta tulleita yrittäjiä ja muotoilijoita. Vastuullisuus ja laatu ovat yhdistävät tekijät. 

– Japanilaiset yritykset esittelevät puuvillasta ja silkistä tehtyä tuotantoaan. Suomalaisilla ja japanilaisilla muotoilijoilla ja yrittäjillä on molemminpuolinen kiinnostus päästä eurooppalaisille markkinoille. Yhteistyöllä saavutetaan laajempi näkyvyys, Kati Kivimäki kertoo.

Tekstiilitapahtumaan toivotaan muotoilusta ja tekstiileistä kiinnostunutta kuluttajayleisöä, tekstiilialan ammattilaisia ja harrastajia, pop up -myynnistä elantonsa saavia tekstiilialan yksinyrittäjiä, elämysmatkailijoita, Japani-faneja sekä opiskelijoita ja koululaisia. 

Tapahtuman päivittyvään ohjelmaan voi tutustua osoitteessa:

www.forssatextileweek.fi