Uutiset

TE-palvelut siirtyvät kuntien vastuulle vuoden 2025 alussa

03.05.2023

TE-palvelut siirtyvät kuntien vastuulle vuoden 2025 alussa

Eduskunta on hyväksynyt lain julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuun siirtämisestä kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palvelut siirtyvät kuntien vastuulle vuoden 2025 alussa.

 

Eduskunta on hyväksynyt lain julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuun siirtämisestä kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palvelut siirtyvät kuntien vastuulle vuoden 2025 alussa. Kaupungeilla ja kunnilla on hyvät lähtökohdat tarjota paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin sopivia palveluja lähempänä asiakkaita.

Omassa kunnassa tunnetaan hyvin asukkaat ja työnantajien tarpeet. Työnhakijoille ja työnantajille voidaan kohdentaa yksilöllisiä, paikallisiin tarpeisiin sopivia palveluja. Kuntien paikallistuntemuksen ansiosta työn ja tekijöiden kohtaamista voidaan monin eri tavoin tehostaa ja kehittää. Kuntien vastuulle siirtyvillä TE-palveluilla halutaan edistää työllisyyttä, osaavan työvoiman saatavuutta ja yritysten kasvua entistä vaikuttavammin. Elinvoima ja kilpailukyky vahvistuvat uudistuksen myötä. Asiakaspalvelun turvaaminen ja henkilöstöstä huolehtiminen korostuvat muutosvaiheessa.

Forssan kaupunki selvittää yhteistä työllisyysaluetta Hämeenlinnan ja Riihimäen kaupunkien kanssa ja myös maakunnan tasoisen selvityksen tekeminen on mahdollista. Valmistelutyössä korostuu tiivis yhteistyö Forssan seudun kuntien ja eri organisaatioiden kesken. Lisäksi valmistelussa huomioidaan Forssan seudun lähtökohdat, sidosryhmät, paikallinen ekosysteemi sekä varmistetaan lähipalvelut ja palvelujen laatu.

Kanta-Hämeen kunnissa on valmistauduttu uudistukseen yhteisin neuvotteluin. TE-toimistojen henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksella kuntiin perustettavalle työvoimaviranomaiselle. Siirron yhteyteen on kunnille luotu rahoitusmalli, joka kannustaa kehittämään palveluja siten, että uudistuksella saavutetaan työllisyyden kasvua.

Usein kysyttyjä kysymyksiä TE-palvelut 2024 -uudistuksesta - Työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelu (tem.fi)

TE-palvelut 2024 -uudistus - Työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelu (tem.fi)