Uutiset

Forssan Hyvinvointiviikon ohjelma

05.05.2023

Forssan Hyvinvointiviikon ohjelma

Forssan ensimmäinen Hyvinvointiviikko järjestetään 2.-11.5.2023 kirjaston näyttelytila Vinkkelissä.

 

Forssan ensimmäinen Hyvinvointiviikko järjestetään 2.-11.5.2023 kirjaston näyttelytila Vinkkelissä. Viikon aikana esitellään hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämistä Forssassa, sekä kaupungin palveluissa että muiden tahojen toiminnassa.

Viikko alkaa 2.5. kello 17 kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen avauspuheella. Tämän jälkeen vuorossa on asiantuntijaluento, jonka teemana on ”Forssalaisten hyvinvointi indikaattorien kertomana” ja Päättäjäpaneelilla, johon on kutsuttu edustaja kaikista Forssan kaupunginvaltuustossa edustettuina olevista puolueista sekä nuorisovaltuustosta.

Kokonaisuudessaan viikon ohjelma muodostuu siten, että kullekin päivälle on oma teemansa. Päivien teemat ovat:

Hyvinvointiviikon ohjelma kokonaisuudessaan erillisenä liitteenä (pdf)

Lisäksi viikolla käydään teemakeskusteluja aiheista ”Forssalaisen hyvä arki” (3.5.) ja ”Yhdenvertaisuus arjessa” (9.5.) sekä kansallinen dialogi aiheesta ”Forssalainen nuori ja epävarmuudessa eläminen” (9.5.). Näihin keskusteluihin osallistuu ennalta kutsutut keskustelijat. Hyvinvointiviikon ohjelmaan kuuluu myös ääneen lukeminen kirjastolla. Lukijoina ovat muun muassa Jari Kesäniemi, Sanni Grahn-Laasonen sekä Forssan Lehden päätoimittaja Outi Lindqvist.

Hyvinvointiviikolla julkaistaan myös kuntakysely, jolla pyritään selvittämään, miten forssalaiset haluavat saada tietoa asuinkuntaansa liittyvistä asioista sekä mitkä ovat heille mieluisimpia tapoja kertoa mielipiteensä ja osallistua itseään kiinnostaviin kunnan toimintoihin ja kunnassa päätettäviin asioihin.  

Hyvinvointiviikon järjestelyissä ovat mukana Forssan kaupungin lisäksi:

Forssan seudun palvelukammari ry
Lounais-Hämeen 4H
Forssan seudun Mielenterveysseura ry
Mielenterveysyhdistys Mielikki ry
Forssan ev.lut seurakunta
OmaHäme
Luontomuseo