Uutiset

Forssan Hyvinvointiviikko 2.-11.5.2023 Vinkkelissä

14.04.2023

Forssan Hyvinvointiviikko 2.-11.5.2023 Vinkkelissä

Forssan ensimmäinen Hyvinvointiviikko järjestetään 2.-11.5.2023 kirjaston näyttelytila Vinkkelissä.

 

Forssan ensimmäinen Hyvinvointiviikko järjestetään 2.-11.5.2023 kirjaston näyttelytila Vinkkelissä. Viikon aikana esitellään hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämistä Forssassa, sekä kaupungin palveluissa että muiden tahojen toiminnassa.

Viikko alkaa 2.5. kello 17 asiantuntijaluennolla, jonka teemana on ”Forssalaisten hyvinvointi indikaattorien kertomana” ja Päättäjäpaneelilla, johon on kutsuttu edustaja kaikista Forssan kaupunginvaltuustossa edustettuina olevista puolueista sekä nuorisovaltuustosta.

Hyvinvointiviikon muina päivinä esitellään forssalaisten kokonaishyvinvointia edistäviä teemoja, toimia ja toimijoita. Ohjelmassa on muun muassa oma päivänsä ikäihmisille ja nuorille sekä liikunnan ja hyvinvoinnin teemapäivä. Viikon aikana esillä on ehkäisevä päihdetyö ja mielenterveyden edistäminen. Myös osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiselle on oma päivänsä.

Lauantaina 6.5. kirjaston pihalla leikitetään ja laulatetaan lapsia ja Yhtiönpuistossa on tarjolla ponin talutusratsastusta. Kirjastossa esitellään huoltajille erilaisia vanhemmuuden tuen malleja ja lapset pääsevät rakentamaan palapelejä – sekä tietysti katselemaan ja lukemaan kirjoja. Myös Luontomuseo on auki tänä Lapsiperhepäivänä.

Viikon aikana toteutetaan forssalaisille kokemusperäisiä teemakeskusteluja ja kyselyjä hyvinvointiin liittyen. Hyvinvointiviikon tarkemmasta aikataulusta ja päivien sisällöistä tiedotetaan viikolla 16.