Uutiset

Forssan kaupungille Future Workplaces ’23 -sertifikaatti

03.04.2023

Forssan kaupungille Future Workplaces ’23 -sertifikaatti

Forssan kaupunki selvitti henkilöstölleen merkityksellisimpiä asioita ja niiden toteutumista. Kyselyn tulosten perusteella kaupungille myönnettiin Future Workplaces ’23 -sertifikaatti.

 

Forssan kaupunki selvitti henkilöstölleen merkityksellisimpiä asioita ja niiden toteutumista. Kyselyssä työntekijä valitsi ensin viisi itselleen merkityksellisintä asiaa, asetti ne tärkeysjärjestykseen ja arvioi sen jälkeen miten ne toteutuvat ja miten niiden pitäisi toteutua.  Forssan kaupungin työntekijöille merkityksellisintä oli työympäristö, jossa voi olla oma itsensä. Sitä piti tärkeänä 43 % vastaajista.   Asteikolla 0-100 ko. asian merkitykselliseksi valinneiden mielestä se toteutui arvon 86 tasoisesti.

Forssan kaupungin työntekijöille merkityksellisimmät asiat TOP:



Osuus vastaajista
Toteutuminen työpaikalla
1.

Työympäristö, missä voi olla oma itsensä


43 %
86 
2. Työpaikan hyvä yhteishenki
40 %
77
3. Mielekkäät työtehtävät
38 %
81

Tutkimuksessa koko organisaation liekki-indeksiksi tuli 75. Liekki-indeksi on keskiarvo työntekijälle merkityksellisten asioiden (5 kpl) toteutumisesta työpaikalla. Indeksi ei huomio sitä, mitkä ovat kunkin työntekijän valitsemat merkitykselliset asiat, vaan sen miten merkitykselliset asiat työntekijän oman kokemuksen mukaan toteutuvat.  Saavutettu Liekki-indeksitaso oikeuttaa Forssan kaupungin käyttämään kyselyn tuottaman yrityksen Siqnin Future Workplaces ’23 sertifikaattia.

"Olen iloinen saamastamme sertifikaatista. Se osoittaa, että työntekijöillemme kaikissa tärkeimmissä asioissa olemme onnistuneet varsin hyvin. Ne ovat ydinasioita pito- ja vetovoimamme kannalta. Samalla voimme hyödyntää sertifikaattia myös tulevissa rekrytoinneissamme", kertoo hallintojohtaja Hanna Saarni

"Sertifikaattia tärkeämpää on kuitenkin se, että kyselyn tuloksista saamme tiekartan, jonka avulla voimme lähteä kehittämään organisaatiokulttuuria ja työntekijäkokemusta tietoon pohjautuen niin yksikkö- kuin organisaatiotasollakin. Saimme lähes 70 sivua avovastauksia, jotka sisälsivät noin 2400 kommenttia siitä, mitkä asiat ovat hyvin ja mihin meidän pitäisi panostaa jatkossa enemmän. Siitä riittää ammennettavaa pitkäksi aikaa", iloitsee hallintojohtaja Hanna Saarni.

Kyselyn toteutti Eezy Siqni Oy.