Uutiset

Forssan kaupungin kulttuuripalkinnon 2022 sai kuvataiteilija Outi Rämö

07.12.2022

Forssan kaupungin kulttuuripalkinnon 2022 sai kuvataiteilija Outi Rämö

Forssan kaupungin kulttuuripalkinnon 2022 sai kuvataiteilija Outi Rämö. Kulttuuripalkinnon lisäksi jaettiin myös kulttuurin kunniamaininta.

 

Kulttuuripalkintoa sai tänä vuonna äänestää verkkolomakkeella tai museolla ja kirjastolla kuuden ehdokkaan joukosta. 

Forssalaiset valitsivat kulttuuripalkinnon saajaksi kuvataiteilija Outi Rämön. Outi on forssalainen kuvataiteilija, joka uskoo yhteisöllisyyteen ja siihen, että luovien ihmisten kokoontuminen yhteen lisää luovuutta, ja että uusien asioiden oppiminen on nautinnollista.  

Outin äänestäjät kertovat hänen olevan innostunut, aktiivinen, aito, muita innostava oikea taiteilija, joka on luonut positiivista mielialaa ja vienyt Kuhankosken kiltaa eteenpäin tekemällä pyyteetöntä työtä kuvataiteen harrastajien ja varsinkin nuorten harrastajien hyväksi. Tänä vuonna Outi oli ensimmäisenä miettimässä taidetoimintaa ukrainalaisille. Tämä ahkera ja monessa mukana ollut tekijä on tuonut taidetta arkeen ja osannut kannustaa harrastajia hyvällä tavalla.  Vastausten perusteluissa piirtyy kuva sympaattisesta ja vilpittömästä persoonasta, jolla on aina aikaa hyville asioille.  

Kulttuuripalkinnon lisäksi Forssan kaupunki muisti kunniamaininnalla huumoriduo Ville Juholaa ja Harri Välimaata, joiden Ville ja Harri -show on jo vuosien ajan ilahduttanut laajaa yleisöä livenä ravintolaesityksissä sekä virtuaalina somessa.  

Forssan kaupungin itsenäisyyspäivän 2022 kulttuuripalkinnon saajaksi oli ehdolla neljä henkilöä ja kaksi yhdistystä. Outi Rämön lisäksi ehdolla olivat Anne Kinos, joka on vaikuttanut Forssan teatterin taustalla ja tänäkin vuonna taas eturivissä; Keijo Koskimies, kulttuurin ja kirjallisuuden monipuolinen edistäjä; Outi Rämö, yhteisön voimaan uskova kuvataiteilija ja Erkki Kuronen, Forssan lehdessä pitkään toiminut kulttuuri- ja etenkin musiikkiskribentti. Yhdistyksistä ehdolla olivat viime vuonna 40 vuotta täyttänyt Lounais-Hämeen Musiikkipäivät ry. Ja tänä vuonna 75-vuotias Kuhankosken Kilta r.y.  

Ehdokasasettelussa oli huomioitu aiempien vuosien yleisöltä saadut ehdotukset sekä taideyhdistysten kuulemiset tänä vuonna.