Uutiset

Japanin matka poiki lupaavia avauksia

13.10.2022

Japanin matka poiki lupaavia avauksia

Kaupunginjohtajan onnistunut virkamatka poiki Forssalle hyviä avauksia Japanin suuntaan.

 

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi palasi viime viikolla virkamatkaltaan Japanista. Matkallaan hän oli avaamassa Forssan museon Kuosikeskus en route -näyttelyä yhdessä museonjohtaja Kati Kivimäen kanssa. Lisäksi Kesäniemi tutustui Fujiyoshidan ja Sennanin kaupunkeihin, niiden kouluihin ja yrityksiin. Tokiossa hän vieraili Japanin parlamentissa ja Suomen Tokion suurlähetystössä.

Sennanin kaupungissa Kesäniemi tutustui paikalliseen tekstiiliteollisuuteen, yrittäjyyteen, kierrätykseen, koulutukseen, vanhustenhoitoon sekä Sennanin kaupungin toimintaan ja sen palveluihin. Sennan sijaitsee lähellä Osakan suurkaupunkia, jossa järjestetään vuoden 2025 maailmannäyttely. Sennanin kaupungin kanssa hahmoteltiin kumppanillista yhteistyötä esimerkiksi opiskelijavaihdon merkeissä.

Kesäniemen mukaan matka oli Forssan näkökannalta varsin onnistunut, ja poiki hyviä avauksia Japanin suuntaan. Tapaamisissa puhuttiin Forssan mahdollisuudesta osallistua Osakan maailmannäyttelyn pohjoismaisen osaston suunnitteluun. Kesäniemi uskoo, että Japanin suuntaan voidaan jatkossa olla yhteistyössä niin koulutuksen, kierrätyksen kuin vihreän siirtymänkin tiimoilta. Tehtäväkseen Kesäniemi sai koota ryhmän kierrätyksen ja vihreän siirtymän parissa toimivista yrityksistä mahdollista Japanin yhteistyötä varten. Myös turismin saralla näkymät ovat lupaavia. Forssaan saapunee jatkossa matkailijoita Japanista aiempaa useammin.