Uutiset

Loiku haastaa ruokailijansa mukaan Hävikkiviikkoon

30.09.2022

Loiku haastaa ruokailijansa mukaan Hävikkiviikkoon

Loimijoen Kuntapalvelut Oy haastaa ruokailijansa mukaan Hävikkiviikkoon.

 

Loimijoen Kuntapalveluiden (Loiku) palvelukeittiöissä seurataan ruoan menekkiä ja keskitytään tilaamaan aiemman menekin mukaan ruokaa. Ruokailijan vastuulla on syödä kaikki se ruoka, mitä lautaselle on itse otettu tai yhdessä sovitusti toisen annostelemana. Koskaan ei kuitenkaan voida ennakoida ruoan menekkiä täysin oikein ja silloin meille syntyy ruokahävikkiä. 

Ruoka on meille kaikille tärkeä, välttämätön ja erittäin arvokas asia. Hävikkiviikkoon voi osallistua tarkastelemalla omaa suhtautumistaan ruokaan ja hävikin hallintaan. 

Loikussa halutaan vähentää ruokahävikkiä kaikella mahdollisella tavalla. Loiku esimerkiksi luovuttaa syömäkelpoista ruokaa seurakunnalle. Uusimpana keinona hävikin hallintaan Loiku on ottanut käyttöönsä eri kohteissa tähderuoan myynnin. Ruoan voi helposti maksaa MobilePay-maksuna.

Hallitaan hävikkiä - osallistu arvontaan

Loiku haastaa jokaisen ruokailijansa mukaan Hävikkiviikkoon. Erityisesti halutaan haastaa lapset sekä nuoret mukaan. Osallistu haasteeseen kertomalla, mitä juuri sinä teit tai oivalsit vähentääksesi hävikkiä. 

Arvontaan voi osallistua 11.10.2022 saakka. Vastauksen voi laittaa joko Loimijoen Kuntapalvelut Oy:n Facebook-sivuilla tai Loikun kotisivujen kautta.  Vastauksen voi toimittaa myös Forssan kaupungintalolle kirjallisena. Kirjaa vastaukseen Hävikkiviikko/Jaana Ketonen. Vastanneiden kesken arvotaan viisi kappaletta 10 euron lahjakorttia Hesburgerille.