Uutiset

Ilmastoriskikävely

07.09.2022

Ilmastoriskikävely

Tule mukaan Ilmastoriskikävelylle keskiviikkona 14.9.2022 klo 17.30-19.00 ja tutustu omaan kotikaupunkiisi uudesta näkökulmasta

 

ILMASTORISKIKÄVELY

Lähde mukaan tutkimaan Forssan kaupunkikeskustan aluetta ilmastoriskien näkökulmasta. Kävelykierroksella voi oppia, miten ilmastonmuutos näkyy kaupunkirakenteessa ja miten se otetaan huomioon ajankohtaisissa ja tulevaisuuden suunnitelmissa. Mietimme myös retken aikana ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja sopeutumiseen.

HUOM: Säävaraus eli sateen sattuessa tilaisuus järjestetään Kehräämöllä HAMKin kampuksella  C-portaan alaovi, 3. kerroksen auditorio 3023.

Kävelyreitti: 
Lähtöpiste: Kehräämö (kulttuuriympäristöt, kiinteistöt) - Valimopuisto (ilmastoriskit, hillintä) - Rantapuisto (hulevesien hallinta) - Puhdistamo (joen virtaama vedenlaatu) - Kaupunginpuutarha (monimuotoisuus ja luontokato) - paluu Kehräämölle (tulevaisuuden kaupunki, varautuminen. Lisäsuositus: Kansallisen kaupunkipuiston alue

Kävely on osa Kanta-Hämeen kuntien yhteistä ilmastohanketta. Mukana kierroksella on Forssan kaupungin edustajia sekä Sitowise Oy:n ilmastoasiantuntija. Tule tutustumaan omaan kotikaupunkiisi uudesta näkökulmasta!

Lisätiedot:
Vanhempi asiantuntija
Heli Nukki, Sitowise Oy
+358 44 9930

Hämeen kuntien ilmastotyön spurtti - HÄSPI-hanke

Ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman rahoituksella toteutettava ilmastotyön kehittämishanke. Hankkeen kohderyhmänä ovat kaikki Kanta-Hämeen kunnat sekä asukkaat. Kunnille tullaan mm. järjestämään tilaisuuksia ilmastotyön mahdollisuuksista ja hyödyistä, erityisesti elinvoimaisuuden ja houkuttelevuuden näkökulmasta. Kunnat, joissa ilmastotyö on vielä alkuvaiheessa, saavat suoraa asiantuntijatukea ilmasto-ohjelmien laatimiseen. Hankkeen turvin ideoidaan ja käynnistetään myös kuntien ilmastotyötä tukevia hankkeita.