Uutiset

Forssan kaupungin toimet koronavirustilanteen helpottaessa

18.06.2021

Forssan kaupungin toimet koronavirustilanteen helpottaessa

Forssan seudun parantuneen koronavirustilanteen vuoksi, on rajoitustoimiin päätetty tehdä lievennyksiä yleisötilaisuuksissa, ryhmäharrastustoiminnassa ja julkisten tilojen käytössä.

 

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä päätti tilannepalaverissaan 14.6.2021 Kanta-Hämeen siirtyvän kiihtymisvaiheeseen 16.6.2021. Käytännössä tämä tarkoittaa lievennyksiä rajoitustoimiin seuraavasti:  

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla voidaan järjestää sisätiloissa yli 10 henkilön sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Tapahtumajärjestäjiltä edellytetään, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Lähikontaktilla tarkoitetaan pandemiaryhmän päätöksessä ihmisten oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa ja ulkotilassa fyysistä kontaktia toisiinsa.

Forssan kaupungin palveluihin uudet suositukset vaikuttavat 16.6.2021 alkaen seuraavasti:

Nuorisotoimi

Lasten liikennepuisto on käytössä terveys- ja turvallisuusohjeet huomioiden aukioloaikoina.  

Liikuntatoimi

Vesihelmi avataan vuosihuollon jälkeen 9.8.2021.

Aikuisten liikuntaryhmät aloittavat terveys- ja turvallisuusohjeet huomioiden jo kesällä. Syksyn liikuntaryhmät aloittavat lomakauden jälkeen. Liikuntaryhmien toiminta-ajoista tiedotetaan erikseen.

Kirjasto ja museo

Kirjasto ja Forssan museo ovat asiakkaiden käytössä terveys- ja turvallisuusohjeet huomioiden aukioloaikoina.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen palvelut jatkuvat kesän ajan normaalisti, kuten aiemmin on ilmoitettu.

Työllisyyspalvelut

Työllisyyspalvelut ovat avoinna kesän ajan työyksiköiden aukioloaikojen mukaisesti terveys- ja turvallisuusohjeet huomioiden.