Uutiset

Forssan Seudun Mielenterveysseuran uusi puhelintoiminta

16.04.2020

Forssan Seudun Mielenterveysseuran uusi puhelintoiminta

Forssan Seudun Mielenterveysseurassa on käynnistynyt Hyvän Mielen-linja, eli mahdollisuus keskusteluun paikallisen tukihenkilön kanssa puhelimen välityksellä.

 

Toiminnan tarkoituksena on mm. vähentää yksinäisyyden kokemusta ja tarjota mahdollisuus matalankynnyksen sosiaaliseen kontaktiin kohtaamispaikka- ja ryhmätoimintamme ollessa tauolla. Kyseessä on matalan kynnyksen "puhelinpalvelu", joka on suunnattu ensisijaisesti Forssan seutukunnan asukkaille, erityisesti yli 70-vuotiaille karanteenissa / kotona oleville henkilöille, FSMS:n ryhmätoiminnoissa mukana oleville ja FSHKY:n palveluohjaamille asiakkaille. Kyseessä ei ole kriisipuhelintoiminta, joten kriisiasiakkaat uudelleenohjataan esim. Mieli ry:n valtakunnalliseen kriisipuhelimeen, tarvittaessa SPR:n auttavaan puhelimeen tai akuuteissa tilanteissa soittamaan aina yleiseen hätänumeroon.

Hyvän Mielenlinja on avoinna maanantaisin ja tiistaisin sekä torstaisin ja perjantaisin klo 14.00-16.00. Linjalle voi soittaa kaivatessaan paikallista keskustelukumppania tilanteessa jossa emme pysty tarjoamaan ryhmä- tai kohtaamispaikkatoimintaa. Vastaajina linjalla toimivat Forssan Seudun Mielenterveysseuran tukihenkilöt. Linja ei tarjoa ammattiapua eikä ole neuvontapuhelin.

Linjalle soittaminen maksaa operaattorin veloittaman matkapuhelinmaksun / paikallisverkkomaksun. Hyvän Mielen Linja palvelee ma-ti ja to-pe klo 14.00-16.00 numerossa 050 322 8772 (pvm/mpm).