Uutiset

Forssan seudulla todettu toinen koronavirustartunta

11.03.2020

Forssan seudulla todettu toinen koronavirustartunta

Työikäiseltä mieheltä Forssan seudulla on todettu illalla 10. maaliskuuta koronavirustartunta. Hän on altistunut tartunnalle Wahren-opistossa 5. maaliskuuta liittyen aiempaan Forssan seudun tapaukseen.

 

Mies on kuitenkin matkaillut aiemmin myös tällä viikolla epidemia-alueeksi julistetulla alueella Itävallassa, josta hän on palannut 1. maaliskuuta. Mies on kotieristyksessä ja kolme hänen lähikontaktiaan on määrätty kotikaranteeniin. Mies on hyvävointinen ja oireet jo lievittymässä.

Terveydenhuoltoviranomaiset jatkavat miehen tartunnan alkuperän ja lähikontaktien selvittämistä, ja niihin liittyen mahdollisesti tiedotetaan myöhemmin lisää.

Jos kansalainen epäilee itsellään koronavirustartuntaa, toimintaohje väestölle on edelleen ennallaan: puhelimitse yhteys perusterveydenhuoltoon tai ilta-aikaan ja viikonloppuisin Kanta-Hämeen keskussairaalan Ensiapuun, puh. 03 629 4500. Koronaviruksen näytteenottoon saapuville henkilöille on järjestetty oma sisäänkäynti päivystysklinikalle tai näyte voidaan hyväkuntoisilta ottaa myös autossa.   

 

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja sivulle:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Tietoa taudista: koronavirus COVID-19
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19