Uutiset

Lautashävikkiin voimme jokainen vaikuttaa!

07.10.2019

Lautashävikkiin voimme jokainen vaikuttaa!

Forssan koulut ja päiväkodit sekä Aktiivi osallistuivat hävikkiviikkoon punnitsemalla syntynyttä lautashävikkiä. Teemaviikko järjestettiin viikolla 37 ja järjestäjänä toimi Loimijoen Kuntapalvelut Oy.

 

On arvioitu, että valtakunnallisesti koulujen ruokahävikistä koituvat kustannukset olisivat päivittäin noin 130 000 euroa (https://havikkiviikko.fi/). Lautashävikkiä syntyi Forssan peruskouluissa yhteensä 18 kg/päivä, joka euroiksi muutettuna on 90 €. Ruoan kilohinnaksi arvioimme 5 €/ kilo, joka sisältää raaka-aineet sekä ruoan tekemiseen sisältyvät kustannukset.

Teimme asiakkaittemme tietämättä mittausta myös viikolla 38 ja oli ilahduttavaa huomata, että mittaustulokset olivat aivan samaa luokkaa, kuin hävikkiviikolla, jolloin mittaamisesta tiedettiin. Tarkemmat tiedot tullaan jakamaan kohteisiin kaikille osallistujille yhteisesti. Kiitoksena hävikkiviikkoon osallistumisesta tarjoamme mukana olleille 22.10.2019 lounaan jälkiruokana mehua ja ANTIN KONDITORIAN valmistamia hillomunkkeja.

Teimme yhteistyötä teemaviikon aikana Forssan Marttojen https://www.martat.fi/marttayhdistykset/forssan-martat/, Etelä-Hämeen Marttojen https://www.martat.fi/etela-hame/ ja Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n https://www.lhj.fi/ kanssa.

Muistathan, että otat lautaselle vain sen verran kuin jaksat syödä. Lisää saa aina hakea!