Uutiset

Tiekarttatyöpaja käyntiin Forssassa

24.03.2023

Tiekarttatyöpaja käyntiin Forssassa

Tiistaina 21.3. järjestettiin Forssan Ekologisen järkivihreyden tiekartta -työpaja HAMK:n tiloissa Forssan kehräämöalueella.

 

Tiistaina 21.3. järjestettiin Forssan Ekologisen järkivihreyden tiekartta -työpaja HAMK:n tiloissa Forssan kehräämöalueella. Työpajaan oli ennalta kutsuttu mukaan edustajia yritysmaailmasta, oppilaitoksista, luottamustoimista sekä kaupungilta. Kolmiosaisen työpajasarjan fasilitoinnista vastaa Kierivä Oy, varsinaisesta tiekarttatyöstä puolestaan Forssan kaupungin johtoryhmä.

Työpajan tarkoituksena on kehittää Forssan tulevien vuosien tiekarttaa kohti ekologista järkivihreyttä. Ekologinen järkivihreys puolestaan on yksi Forssan kuntastrategian kolmesta johtavasta teemasta. Tiekarttatyössä määritellään toimenpiteitä, joita tulevina vuosina tullaan tekemään ekologisen järkivihreyden mukaisesti: forssalaisten hyvinvointia edistäen ja Forssan elinvoimaa kestävän kehityksen periaatteita aktiivisesti toteuttaen.

Työpajasarjan avauskerralla paneuduttiin kiertotalouden edistämiseen. Osallistujat työstivät eri pisteillä kiertäen sellaisia ajatuksia ja ideoita, joista voisi jalostaa konkreettisia toimenpiteitä tiekarttatyöhön. Ideoitujen toimenpiteiden oli määrä olla sellaisia, jotka: 

  1. kaupunki voisi toteuttaa tai olla mukana mahdollistamassa.
  2. edistäisivät kiertotaloutta.
  3. olisivat vaikuttavia ja edistäisivät Forssan asemaa kiertotalouden edelläkävijänä.

”Forssan strategia on päivitetty ja rakenteilla oleva tiekartta opastaa meidät kohti entistä merkittävämpää järkivihreyttä. Rohkeita avauksia saatiin jo nyt, mutta uusia on vielä tilauksessa”, summasi Forssan kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä avauskerran antia.

Työpajasarjan seuraavilla kerroilla huhtikuussa ja toukokuussa teemoina ovat ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen sekä luonnon ja rakennetun ympäristön monimuotoisuus ja tasapaino.