Uutiset

Forssa mukana kansallisten kaupunkipuistojen videosarjassa

17.11.2022

Forssa mukana kansallisten kaupunkipuistojen videosarjassa

“Kaiken Voi Saada” – Uusi lasten ja nuorten videosarja tuo esille kansallisten kaupunkipuistojen monia mahdollisuuksia ja loistavaa saavutettavuutta.

 

Kansallisten kaupunkipuistojen verkosto julkaisee Arch Way Filmsin kuvaaman ja Liverace Oy:n tuottaman, lapsille ja nuorille suunnattujen videoiden sarjan. Videot näyttävät kurkistuksia kaupunkien kaupunkikulttuurin ja -luonnon arvokkaaseen perintöön.

Videoista voi saada ideoita tarkastella kaupunkien kohteita myös uusin tavoin. Videosarja julkaistaan kansallisten kaupunkipuistojen verkoston sivuilla sekä kansallisten kaupunkipuistojen Facebook-sivulla. Forssan video julkaistiin vuorollaan torstaina 17.11.2022.

Forssa on yksi kymmenestä kansallisesta kaupunkipuistosta. Muita kansallisia kaupunkipuistoja ovat Hämeenlinna, Pori, Heinola, Hanko, Porvoo, Turku, Kotka, Kuopio sekä Kokkola. Kaupunkiympäristössä sijaitsevien arvokkaiden kulttuuri- ja luonnonmaisemien sekä virkistysalueiden muodostama laaja kokonaisuus voidaan tunnustaa Kansalliseksi kaupunkipuistoksi. Hakemuksen puiston perustamiseksi tekee kaupunki ja perustamisesta päättää ympäristöministeriö. Kansallisten kaupunkipuistojen arviointi perustuu kriteereihin, jotka koskevat puiston sisältöä, laajuutta ja eheyttä, ekologisuutta ja jatkuvuutta sekä kaupunkikeskeisyyttä.