Uutiset

Forssa 100 vuotta – Haussa 100 tarinaa Forssasta

21.11.2022

Forssa 100 vuotta – Haussa 100 tarinaa Forssasta

Forssan kaupungin tulevan juhlavuoden yhtenä teemana on 100 tarinaa Forssasta. Kaupunkilaisilta kerätään kuvia ja tarinoita juhlavuoden kunniaksi.

 

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Forssa itsenäistyi. Vuoteen 1923 asti Forssa oli osa emäpitäjä Tammelaa. 

Forssan kaupungin tulevan juhlavuoden yhtenä teemana on 100 tarinaa Forssasta. Kaupunkilaisia pyydetäänkin lähettämään valokuva ja tarina itsestään tai sukulaisestaan. Tarinoita ja kuvia toivotaan jokaiselta vuosikymmeneltä 1920-luvulta aina 2020-luvulle asti. Kuvan henkilön ei suinkaan tarvitse olla julkisuudesta tuttu. Jokainen forssalainen on merkkihenkilö, jonka kuva ja tarina kiinnostavat yhtä lailla.

Tarinoiden ja aitojen forssalaisten kautta luodaan kuvaa kehittyvästä kaupungista, menneestä ja nykypäivästä. Sadasta kuvasta muodostetaan iso mosaiikkikuva ja tarinoita tullaan hyödyntämään kaupungin sosiaalisen median kanavissa ja muussa juhlavuoden markkinoinnissa. 

Kuvat ja tarinat lähetetään Forssan kaupungin verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta. Lomake ohjaa vastaamaan toivottuihin kysymyksiin, joista saatavista vastauksista muotoillaan lyhyet tarinat. Paperisia kuvia voi käydä skannaamassa kaupungintalolla sekä kaupunginkirjastolla. Kaupungilla on käyttöoikeus lähetettyihin kuviin ja tarinoihin juhlavuoden markkinoinnissa ja viestinnässä. 

Tarinan ja kuvan voi lähettää osoitteessa: https://historia.forssa.fi/historia/forssa100.

Lisätiedot:

Joonas Lehtinen

Viestintäsuunnittelija

050 361 7073

joonas.lehtinen@forssa.fi