Uutiset

Forssan kaupunki saavutti vuodelle 2020 asetetut energiatehokkuustavoitteet

02.08.2021

Forssan kaupunki saavutti vuodelle 2020 asetetut energiatehokkuustavoitteet

Forssan kaupunki on asettanut 7,5 %:n energiansäästötavoitteen vuodelle 2025 vuoden 2016 tasosta. Välitavoitteena oli 4 %:n energiansäästö vuoden 2020 loppuun, tämä tavoite saavutettiin.

 

Vuoden 2020 lopussa energiatehokkuustoimilla saavutettu energiansäästö oli Forssassa noin 5 %:ia vuoden 2016 energiankulutuksesta. 

Tavoitetta seurataan toteutettujen energiatehokkuustoimien avulla. Vuonna 2020 toteutettiin valaistusuudistuksia useisiin kohteisiin, joissa vanhaa valaistusta uusittiin LED-valaistuksella. Myös liiketunnistimia asennettiin, jotta valojen turhaa käyttöä vältettäisiin. 

Uusia energia- ja ilmastotoimia kartoitetaan Forssassa jatkuvasti. Uuden monitoimikeskuksen rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa. Hankkeessa on kiinnitetty turvallisuus- ja terveysnäkökulmien lisäksi erityistä huomiota myös energiatehokkuuteen sekä rakennuksen ilmastovaikutuksiin. Rakennuksen hiilijalanjälki lasketaan ja monitoimikeskuksesta tulee energialuokan A rakennus.

Vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset, joihin Forssakin kuuluu, ovat keino saavuttaa Suomelle asetetut energiatehokkuusvelvoitteet ilman uusia lakeja ja pakkokeinoja. Suomessa kunnat ja yritykset ovat lähteneet hyvin mukaan sopimuksiin, ja tulokset ovat vaikuttavia. Vuosittaista energiankäyttöä on saatu tehostettua yhteensä noin 7 TWh:ia, joka vastaa suunnilleen Olkiluoto 1:n vuosittaista sähköntuotantoa. Vuosittaiset hiilidioksidipäästöt laskivat energiatehokkuustoimien avulla noin 1,6 miljoonaa tonnia.