Uutiset

Koronavirusepidemian leviämisvaiheen vaikutukset Forssan kaupungin palveluihin

01.12.2020

Koronavirusepidemian leviämisvaiheen vaikutukset Forssan kaupungin palveluihin

Osana Kanta-Hämeen maakuntaa myös Forssa on siirtynyt epidemian leviämisvaiheeseen pandemiaryhmän ylimääräisessä kokouksessaan maanantaina 30. marraskuuta tekemän arvion mukaan.

 

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä lisäsi suosituksiinsa neljä uutta suositusta, jotka löydät esimerkiksi kaupungin verkkosivuilta. Pandemiaryhmän uusien suositusten lisäksi myös Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Kanta-Hämeen alueelle kieltomääräyksen koskien yli 10 henkilön yleisötilaisuuksia ja julkisia kokoontumisia 1.-20. joulukuuta välisenä aikana.

Forssan kaupungin tarjoamiin palveluihin uudet suositukset ja kieltomääräys vaikuttavat seuraavasti:

Forssan kaupungin toimipisteet:

Kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikissa toimipisteissä kaikissa ihmiskontakteissa, mukaan lukien opetushenkilöstö perusopetuksessa. Mikäli maskinkäyttö ei ole mahdollista, suositellaan visiirin käyttöä. Etätyötä suositellaan aina, kun se on mahdollista. Tämä laajennettu maskisuositus on voimassa leviämisvaiheen ajan.

Forssan yhteislyseo:

Lähiopetus jatkuu viikolla 49 (30.11-6.12.) tarkkojen hygieniasuositusten mukaisesti. Tilannetta tarkastellaan uudelleen johtokunnan kokouksessa maanantaina 7.12.2020 ja tilanteen mukaan tehdään mahdollisesti uusia päätöksiä.

Perusopetus:

Koko perusopetuksen henkilöstö velvoitetaan käyttämään kasvomaskia tai visiiriä. Myös yläkoulun oppilaille (7-9) tulee käyttöön kasvomaskit. Niiden jakelu alkaa kouluilla 2.12.2020. Vuosiluokkien 7-9 oppilaat käyttävät kasvomaskia myös koulukuljetuksen aikana. Tarkemmat ohjeet maskien jaosta ja opastus niiden käyttöön tulee kouluilta.

Wahren-opisto:

Wahren-opiston liikuntaryhmät ja kuorojen lähiopetus lopetetaan viikolla 49 (30.11-6.12.). Osa muista ryhmistä pitää viimeiset tunnit viikolla 50 (7.-13.12.) tarkkojen hygieniamääräysten mukaisesti.

Kuvataidekoulu ja musiikkiopisto:

Kuvataidekoulun ja musiikkiopiston toiminta jatkuu tarkkojen hygieniamääräysten mukaisesti normaalina. Yläasteikäisillä ja vanhemmilla on vahva maskisuositus.

Kirjasto:

Forssan kaupunginkirjasto palvelee asiakkaita normaalein aukioloajoin. Myös kirjastoauto liikennöi reittiaikataulun mukaisesti. Lastenosaston satuhuone, Lukusali Puustinen, kuunteluhuone ja soitonharjoitteluhuone on suljettu.

Palvelun turvaamiseksi ja koronan leviämisen ehkäisemiseksi kirjaston asiakkaita:

• pyydetään noudattamaan turvavälejä ja hygieniaohjeita 

• käyttämään kasvomaskeja kirjastotilassa

• asioimaan mahdollisimman pikaisesti, mielellään korkeintaan 15 minuuttia

• välttämään muuta oleskelemista kirjastotilassa

• pyydetään huomioimaan, että asiakastyöasemilla voi asioida 30 minuutin ajan ja että digiopastukset, yleisötilaisuudet ja ryhmäkäynnit ovat tauolla.

Liikuntatoimi:

Kaupungin oma aikuisten liikuntaryhmä- ja harrastustoiminta keskeytetään ke 2.12.2020 alkaen, myös yleisöluistelut. Forssan kaupunki vetoaa yhdistyksiin ja seuroihin, että ne toimisivat samoin 7.1.2021 asti.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta sekä aikuisten SM- ja ylemmän divaritason harjoittelu voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden.

Turnaukset ja ottelutoiminta on keskeytetty lasten osalta. Edustusjoukkueet voivat pelata ottelunsa kaupungin tiloissa ilman yleisöä liittojen ohjeiden mukaisesti.

Vesihelmen oma aikuisten liikuntaryhmä- ja harrastustoiminta keskeytetään ke 2.12.2020 alkaen. Vesihelmen höyrysaunat ovat pois käytöstä ja normaaleissa saunoissa sallittu käyttäjämäärä on 6 henkilöä. Kerralla voi Vesihelmessä olla vain 100 asiakasta. Vesihelmessä käytetään maskeja lukuun ottamatta kuntosali, suihku- ja allastiloja. Tehostettua siivousta jatketaan. Vesihelmen kuntosaleilla yhtä aikaa maksimissaan 10 henkilöä / sali.

Nuorisotoimi:

Forssan kaupungin nuorisotoimen henkilökunnalla on kasvomaskit tai/ja visiirit käytössä. Yläaste-ikäisille ja vanhemmille otetaan käyttöön vahva kasvomaskisuositus. Toimipisteistä löytyy käsidesiä ja välineet desinfioidaan päivän päätteeksi.

Nuorisotila Kuutamo on avoinna, mutta kävijöiden määrä on rajattu siten, että tiloissa maksimissaan 15 henkilöä kerralla. Biljardia voi pelata 2 + 2 henkilöä ja toisessa huoneessa samaan aikaan noin 10 henkilöä.