Uutiset

Uusien koronasuositusten vaikutukset Forssan kaupungin palveluihin

30.11.2020

Uusien koronasuositusten vaikutukset Forssan kaupungin palveluihin

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä ja maakunnan kuntajohtajat käsittelivät koronavirustilannetta kokouksissaan torstaina 26. marraskuuta ja totesivat, että maakunnassa on tarpeen ottaa käyttöön kymmenen uutta sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeen pohjalta muotoiltua suositusta aikavälille 30.11.2020-7.1.2021.

 

Forssan kaupungin tarjoamiin palveluihin uudet suositukset vaikuttavat seuraavasti:

Forssan yhteislyseo

Perusopetus

Perusopetuksessa tilaisuudet kuten joulujuhla järjestetään ohjeet huomioiden, koulut tiedottavat tapahtumistaan erikseen. Vanhemmat eivät valitettavasti voi osallistua tilaisuuksiin. 

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa ei järjestetä joulujuhlia vanhemmille, jotta turhilta kontakteilta säästytään. Päiväkodit tiedottavat tapahtumistaan ja niiden toteuttamisesta erikseen. Vanhempien toivotaan käyttävän kasvomaskeja, kun he tuovat ja hakevat lapsensa päiväkodista.

Forssan kaupungin työllisyyspalvelut

Työllisyyspalveluissa otetaan käyttöön kasvomaskit henkilökunnan jäsenillä ja kasvomaskeja suositellaan myös asiakkaiden käytettäviksi.

Vapaa sivistystyö ja taiteen perusopetus

Lasten osalta toiminta jatkuu turvaohjeet huomioiden. Vanhempien toivotaan käyttävän kasvomaskeja, kun he tuovat ja hakevat lapsensa harrastustoiminnasta. 

Kansalaisopiston kurssit siirretään myöhempänä ajankohtana järjestettäviksi.

Liikuntatoimi

Kaupunki lopettaa oman aikuisten ryhmäliikuntatoimintansa vko 50 alkaen ja vetoaa yksityisiin palveluntuottajiin, yhdistyksiin ja seuroihin, että myös ne siirtyvät aikaistetulle joulutauolle. Kaupungin ryhmäliikuntatoiminnan jatkosta tiedotetaan myöhemmin. Kaupungin liikuntatiloissa loppuvat aikuisten harrastusvuorot, myös yleisöluistelut perutaan. 

Vesihelmi

Vesihelmen höyrysaunat ovat pois käytöstä ja normaaleissa saunoissa sallittu käyttäjämäärä on 6 henkilöä. Myös Vesihelmi lopettaa oman aikuisten ryhmäliikuntatoimintansa vko 50 alkaen. Asiakasmääriä rajataan. Kerralla voi Vesihelmessä olla vain 100 asiakasta. Vesihelmessä käytetään maskeja lukuun ottamatta kuntosali, suihku- ja allastiloja. Tehostettua siivousta jatketaan.

Kirjasto ja Museo

Kirjastolla ja museolla jatketaan tehostettuja hygieniatoimia, noudatetaan turvavälejä ja suositellaan vahvasti asiakkaille kasvomaskin käyttöä. Yleisötilaisuuksia ei järjestetä. Asiakas, jolla ei ole maskia, saa sen henkilökunnalta. Kirjaston asiakastietokoneiden käyttöaikaa on rajoitettu yhteen tuntiin.