Uutiset

Metsittämällä hiilinieluja

02.11.2020

Metsittämällä hiilinieluja

Luonto ja metsät tarjoavat virkistysmahdollisuuksia, ravintoa sekä toimeentuloa. Metsillä on myös tärkeä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa ja siksi Forssassa aiotaankin istuttaa lähivuosina uusia puuntaimia yhteistyössä Reforest Oy:n kanssa.

 

Forssan kaupunki on valmistelee Reforest Finland Oy:n metsitysyhteistyötä koskevaa puitesopimusta. Tavoitteena on Reforest Oy:n mission mukaisesti metsittää kaupungille hyödyttömät joutomaat, joita ei olla kaavoittamassa ja joita kaupungin on taloudellisesti kannattamatonta itse metsittää. Reforest Oy metsittää joutomaita vastuullisesti, tehokkaasti ja todennettavasti. Yhtiö rahoittaa istutukset myyden metsän kasvusta syntyvän hiilikompensaation yrityksille, jotka haluavat kompensoida omasta liiketoiminnastaan aiheutuvia päästöjä. 

Kaupungin joutomaita metsittäen luodaan paikallista työtä ja panostetaan yhä parempaan tulevaisuuteen.  Reforest Oy vastaa metsän istutustöistä ammattilaisten ja muiden tahojen avustamana. Tässä voidaan hyödyntää muun muassa kouluja, urheiluseuroja tai yhdistyksiä. Kaupunki osoittaa Reforest Oy:lle maat, joihin puiden istutusta voidaan tehdä. Näistä maista laaditaan vuokrasopimukset.  Kaupunki pitää puuston hakkaamatta sopimusten jälkeenkin.

Istutusten yhteydessä syntyvä metsävarallisuus jää kaupungin omistukseen, eli kaupunki omistaa alueen puineen metsittämisen jälkeen. Reforest Oy huolehtii todennettavuudesta sekä metsän istuttamisesta ja kasvattamisesta 2-3 vuotta, kunnes metsä kasvaa itsenäisesti. Hanke tukee hienosti Järkivihreä Forssa - kestävää elinvoimaa -kaupunkistrategian tavoitteita.