Uutiset

Forssan kaupungin energiansäästötiedote

05.10.2020

Forssan kaupungin energiansäästötiedote

Forssan kaupunki on mukana viettämässä Energiansäästöviikkoa 5.-11.10.2020.

 

Forssan kaupungin energiatehokkuustyö on jatkuvaa toimintaa, jossa säästyy sekä rahaa että ilmastoa. Kuntien energiatehokkuussopimuksen myötä Forssan kaupungin tavoitteena on säästää energiaa 7,5 % vuoteen 2025 mennessä. Vertailuvuotena on vuosi 2016, ja vuodelle 2020 on asetettu 4 %:n välitavoite. Säästöt lasketaan toteutettujen energiatehokkuustoimien mukaan, ja vuodelle 2020 asetettu välitavoite saavutettiin jo viime vuonna. Vuoden 2019  lopussa energiansäästön kokonaismäärä oli jo 5,4 % kokonaistavoitteesta.

Vuonna 2019 saatiin valmiiksi kaupungintalon ilmanvaihdon uusinnan toinen vaihe. Ilmanvaihdon uusinnan myötä sekä sähkön että lämmön kulutukset pienenevät kaupungintalolla merkittävästi. Vuonna 2019 uusittiin myös katuvalaistusta LED-tekniikkaa hyödyntäväksi. Valaistusuudistuksia tehtiin myös Urheilutalo Feeniksissä sekä Keskuskoulussa.

Forssan kaupungin koulujen energiatehokkuus on vertailussa Suomen keskivertoa parempaa. Tulevaisuudessa energiatehokkuus paranee entisestään uuden monitoimikeskuksen myötä. Uudet tilat tulevat olemaan energiatehokkaampia, jonka lisäksi myös tilojen käyttö tehostuu.


Forssan kaupungin kumppanina energiansäästöasioissa toimii EnerKey

EnerKey logo