Uutiset

Musiikkileikkikoulutoiminta osaksi maksutonta varhaiskasvatusta

21.09.2020

Musiikkileikkikoulutoiminta osaksi maksutonta varhaiskasvatusta

Maksuttomuus koskee päiväkodeissa järjestettävää toimintaa. Toimintaa järjestetään päiväkodeissa maanantaista perjantaihin neljä tuntia päivässä klo 8:30-12:30 välisenä aikana.

 

Forssassa on tarjottu kaikille 5-vuotiaille lapsille maksutonta varhaiskasvatusta 20 tuntia viikossa vuodesta 2018 alkaen. Kuluvana toimintavuonna 2020-2021 Forssa on jälleen osa 28 kunnan joukkoa, jotka ovat mukana valtakunnallisessa kokeilussa.

Maksuttomuudella pyritään lisäämään varhaiskasvatukseen osallistumista. Toiminnan tavoitteena on kehittää 5-vuotiaiden lasten varhaiskasvatuksen toimintamalleja ja lapsen esiopetukseen siirtymistä. Toiminnan sisältöjä ohjaa Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet (2018) ja paikallinen varhaiskasvatussuunnitelma VoxForssa2019. Positiivisen pedagogiikan ohella pedagogisina painopisteinä toiminnassa ovat tunne- ja kaveritaitojen edistäminen, oman toiminnan ohjaus ja yhteisöllisyys.

Lapsiystävällinen Forssa tarjoaa kuluvana toimintavuonna 2020-2021 maksuttomaan varhaiskasvatukseen osallistuville 5-vuotiaille lapsille musiikkileikkikoulutoimintaa 45 minuuttia viikossa. Musiikkileikkikoulutoiminnan toteuttaa Lounais-Hämeen musiikkiopiston opettajat.