Uutiset

Varausten noutopalvelu käynnistyy maanantaina 11.5.2020

08.05.2020

Varausten noutopalvelu käynnistyy maanantaina 11.5.2020

Varausten noutaminen on ns. pika-asiointia eli noutoalue on rajattu, eikä kirjaston tiloihin voi jäädä oleskelemaan. Toukokuun ajan on näin ollen käytössä myös normaalia suppeammat aukioloajat.

 

Varattua aineistoa voi toukokuun aikana noutaa ma-to klo 14-18. 

Riskiryhmään kuuluvat voivat halutessaan sopia puhelimitse aineiston noudosta kirjastohenkilöstön kanssa.

Varaaminen tapahtuu ensisijaisesti verkkokirjastossa (louna.finna.fi). Jos sen käyttö ei ole mahdollista, varauksia voi tehdä myös puhelimitse tai sähköpostitse. Varaukset tulee tehdä sille kirjastokortille, jolla aineisto myös noudetaan.

Kirjastoissa vastataan puheluihin varmimmin ma-pe klo 10-14.

Varaukset eivät ole noudettavissa välittömästi, vaan ne voi noutaa vasta sen jälkeen, kun on saanut kirjastosta noutoilmoituksen. Omien varausten tilanteen voi tarkistaa myös verkkokirjastosta. Lähetämme myös kirjastojen sulkuaikana saapuneista varauksista noutoilmoituksen.

Kirjastotiloissa noudatetaan THL:n ohjeistuksen mukaisia turvavälejä sekä hyvää käsihygieniaa. Myös lainauksen aikana vältetään lähikontaktia asiakkaiden ja henkilökunnan välillä. Toukokuun aikana kirjastot eivät ota maksuja vastaan. Asiakkaiden WC-tilat eivät ole toukokuun aikana käytössä, mutta käsidesiä on varattu myös asiakkaiden käyttöön. Em. turvatoimista huolimatta kirjastoon ei ole syytä tulla, jos on flunssan oireita.

Aineisto palautetaan edelleen kirjastojen palautusluukkuihin, jotka ovat auki myös noutoaikoina. Kaiken sulkuaikana erääntyneen aineiston laina-aikoja on jatkettu automaattisesti toukokuun loppuun asti.

Pikaisiin tapaamisiin kirjastossa!

Muistathan, että e-aineistot ovat edelleen käytössäsi!

Seuraa myös kirjastojen someviestintää.