Uutiset

Forssan kaupungin sivistys- ja tulevaisuuspalvelujen toimintoja avataan

05.05.2020

Forssan kaupungin sivistys- ja tulevaisuuspalvelujen toimintoja avataan

Katso uutisesta millä aikataululla toimintoja avataan.

 

Varhaiskasvatus: Kysely hoidon tarpeesta ajalle 14.-30.5.2020 lähetetään 5.5.2020. Jos hoidontarvetta ei ole kyseessä olevalle ajalle, niin hoitomaksu hyvitetään. Kesän osalta hoitotarpeet kysellään normaaliin tapaan myöhemmin. 

Perusopetus: Koulut siirtyvät lähiopetukseen 14.5.2020 alkaen. Väljyyttä haetaan muun muassa siten, että Forssan yhteislyseon tilat otetaan perusopetuksen käyttöön. Tiedote opetusjärjestelyistä, koulukuljetuksista, ruokailuista ja muista toimista julkaistaan keskiviikkona 6.5.2020.

Lukio: Forssan yhteislyseo jatkaa johtokunnan päätöksen mukaisesti etäopetuksella lukukauden loppuun. Lukiolla oppilaat suorittavat kokeitaan lukiolla kesäkuun ensimmäisellä viikolla. 

Musiikkiopisto, kuvataidekoulu ja Wahren-opisto: Musiikkiopiston, kuvataidekoulun ja Wahren-opiston opetus on monilta osin loppumassa. Joitakin kursseja jatketaan lähiopetuksena 13.5.2020 jälkeen. Rehtori tulee tiedottamaan asiasta opiskelijoita.

Museot: Forssan museo avataan 1.6.2020, mutta museovieraiden määrä rajataan 10 asiakkaaseen kerrallaan, kunnes toisin sallitaan. Samalla henkilömäärällä toteutetaan myös esimerkiksi kaupunkikävelyitä. Ronttismäen tehtaalaismuseo avataan heinäkuussa.

Kirjasto: Kirjasto avataan ja kirjastoauto aloittaa liikennöinnin 1.6.2020 alkaen.

Varatun aineiston nouto ja palautukset ovat kuitenkin mahdollisia 11.5.2020 alkaen, vaikka kirjastotilat muuten ovat suljetut. Aineiston varaus on mahdollista tehdä verkkokirjaston kautta sekä sähköpostitse tai puhelimitse. Puhelinpalvelu toimii ma-pe klo 9-15. Varatut kirjat voi noutaa seuraavan päivänä. Kirjojen palautusluukku on auki.

Nuorisotoimi: Nuorisotila Kuutamo avataan 1.6.2020 alkaen. Aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.

Liikennepuisto avataan 1.6.2020 alkaen. 

Yön yli kestävät kesäleirit on peruttu. Lasten päiväleirejä pidetään kesäkuussa. Lisätietoa päiväleireistä myöhemmin.  

Etsivä nuorisotyö päivystää edelleen. 

Liikunta: Liikuntapaikat avataan 1.6.2020 (ei jäähallit). Liikuntatoimen liikuntaryhmistä tiedotetaan myöhemmin.

Vesihelmi: Vesihelmi avataan 1.6.2020 alkaen. Uimakouluista ja liikuntaryhmistä tiedotetaan myöhemmin.

Työllisyyspalvelut: Työllisyyspalveluissa, nuorten työpajalla ja Aktiivissa aloitetaan ohjaus- ja ryhmätoiminta 1.6.2020 alkaen.

Muuta: Nuorten kesätyöllistäminen pyritään toteuttamaan normaaliin tapaan.