Uutiset

Tutustu Forssan kiehtovaan historiaan

26.10.2020

Tutustu Forssan kiehtovaan historiaan

Forssan historiasivuston aikajana toimii haitarimallina, eli vuosisadoista avautuvat vuosikymmenet, joiden kautta pääsee tutustumaan vuosittaisiin tapahtumiin ja asioihin. Aikajanalle on koottu suuria ja pieniä hetkiä Forssan kiehtovasta ja ainutlaatuisesta historiasta.

 

Forssalla on pitkä ja vaiherikas historia. Forssan kaupunki ja Mainostoimisto Synergia ovat yhteistyössä toteuttaneet sivuston, jonne on kerätty Forssan historiaa alkaen vuodesta 1838. Sivustolta löytyy kuvia, videoita ja kaupungin historian kannalta tärkeitä virstanpylväitä.

Mainostoimisto Synergia Oy:n toimitusjohtaja Ville Koivisto on ollut päävetovastuussa nettisivuston kokoamisessa ja sivustolla on myös Koiviston ottamia valokuvia usean vuosikymmenen ajalta. Sivuston tilaajana oli Forssan kaupunki, ja kaikki historiatiedot on päivitetty ja tarkistettu Forssan museon toimesta.

– Suurin työ tehtiin jo ennen vuotta 2007, kun kokosimme seinämuistiota Forssan historiasta. Se oli aikaa vievä urakka, Koivisto kertoo.

– Toinen, reilun vuoden kestänyt työvaihe oli koota tekstit digitaaliseen muotoon kaikkien saataville. Nyt olemme myös editoineet videot ja lisänneet ne nettisivustolle.

Forssan historia on ollut esillä vain vähän, vaikka kysyntää sille on ollut.

– Historiasivustolla on käynyt mukavasti porukkaa ja se on saanut hyvän vastaanoton. Palautett a otetaan tietenkin edelleen vastaan.

Onko sinulla muistoissa tarinaa tai kuvaa Forssasta ja haluaisit jakaa sen muillekin? Niitä voi nyt lähettää julkaistavaksi sivustolla olevan lomakkeen kautta.

Historian havinaa pääset tutkimaan osoitteessa: www.historia.forssa.fi

Juttu julkaistu alun perin Forssan kaupungin tiedotuslehdessä 1/2020.