Uutiset

Valtioneuvoston linjausten vaikutus Forssan kaupungin palveluihin

16.03.2020

Valtioneuvoston linjausten vaikutus Forssan kaupungin palveluihin

Perusopetus siirtyy etäopetukseen 18.3.2020 alkaen, varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu, Forssan kaupunginkirjasto ja Forssan museo suljetaan.

 

Perusopetus siirtyy etäopetukseen 18.3.2020 alkaen

Suomen valtioneuvosto on tänään maanantaina 16.3.2020 linjannut, että kaikki Suomen peruskoulut siirtyvät koronaviruksen takia etäopetukseen 18.3.2020 -13.4.2020 väliseksi ajaksi.

Vaikka oppilas on kotona, huoltajien ei tarvitse olla huolissaan oppilaiden opiskelujen etenemisestä. Opettajat tulevat ottamaan pikaisesti yhteyttä oppilaisiin ja antavat oppilaille tehtäviä kotiin. Väliaikaisesti kaikkien oppiaineiden tehtäviä voi tehdä myös itsenäisesti kotona. Opettajien antamat tehtävät soveltuvat oppilaiden etä- ja itseopiskeluun. Tukiopetusta annetaan myöhemmin tarvittaessa.

Suomen valtioneuvoston linjauksen mukaan Forssan kaupunki järjestää keskiviikosta 18.3. alkaen 1–3–luokkien oppilaille opetusta kaikissa yksiköissä ja mahdollisesti pienryhmäopetusta Tölön koulussa tarpeen mukaan. Opetus aloitetaan 18.3.2020 klo 9 ko. oppilasryhmille. Kuljetusoppilaiden koulukuljetuksista tulee sopia oman koulun rehtorin kanssa.

Toiveena on kuitenkin, että mikäli huoltajien on mahdollista jäädä kotiin, myös 1-3 –luokkien ja pienryhmien oppilaat pidettäisiin kotona. Ensisijaisesti opetus järjestetään terveydenhuollon piirissä työskentelevien huoltajien oppilaille.

Kouluissa tarjotaan kaikille oppilaille porrastetusti koululounas klo 10.30 -12.00 välisenä aikana kaikkina koulupäivinä. Lounaalle ei järjestetä koulukuljetusta.

Lisätietoja edellä mainituista asioista antavat koulujen rehtorit. 

Seuraamme koronatilannetta ja tiedotamme huoltajia kaikista muutoksista Wilma- ja sähköpostiviesteillä.

Keskuskoulu on suljettu aikaisemman päätöksen mukaisesti. Keskuskoulu pysyy suljettuna 13.4.2020 saakka. Ruokailu kuitenkin järjestetään alkuperäisen sulun jälkeen 26.3.2020 alkaen. Keskuskoulun karanteenittomat oppilaat saavat 18.3.2020 alkaen ruokailla Tölöllä. Toki toivottavaa on, että mahdollisimman moni pysyisi kotona.

Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu 

Suomen valtioneuvosto on tänään maanantaina 16.3.2020 linjannut, että varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Forssan kaupunginkirjasto ja Forssan museo suljetaan

Suomen valtioneuvosto on tänään maanantaina 16.3.2020 linjannut, että valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset suljetaan. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin. 

Forssassa tämä tarkoittaa sitä, että Forssan kaupunginkirjasto ja Forssan museo suljetaan 18.3.2020 alkaen. Näiden ja jo suljetun Viihdeuimala Vesihelmen ovet pysyvät suljettuina ainakin 13.4.2020 asti.