Uutiset

Forssan Keskuskoulun oppilaalla koronavirustartunta

11.03.2020

Forssan Keskuskoulun oppilaalla koronavirustartunta

Kahdelta Forssan Keskuskoulun oppilaalta otettiin koronavirustesti koronavirustartunta epäilyn vuoksi. Toinen testeistä osoittautui positiiviseksi ja toinen negatiiviseksi, eli toisella testatulla oppilaalla on koronavirustartunta.

 

Testitulokset saatiin keskiviikkona 11.3.2020 noin klo 19.50.

Tartunnan saanut ei ole osallistunut opetukseen tällä viikolla. Lapsella on tunnistettu Forssan keskuskoulussa noin 50 lähikontaktia, joista usea kuuluu koulun opetushenkilöstöön. Koulu on päätetty sulkea. Lähikontaktissa olleet siis altistuneet määrätään sairaanhoitopiirin toimesta kotikaranteeniin. Ei siis kaikkia Keskuskoulun oppilaita.

Tartunnalle altistuneihin ollaan yhteydessä terveydenhoitopalvelujen kautta.

Koronavirustartunnan takia Forssan Keskuskoulu suljetaan 14 vuorokauden ajaksi. Koulu on kiinni 12.-25.3.2020 ja koulutyö jatkuu torstaina 26.3.2020.

Jos kansalainen epäilee itsellään koronavirustartuntaa, toimintaohje väestölle on edelleen ennallaan: puhelimitse yhteys perusterveydenhuoltoon tai ilta-aikaan ja viikonloppuisin Kanta-Hämeen keskussairaalan Ensiapuun, puh. 03 629 4500. Koronaviruksen näytteenottoon saapuville henkilöille on järjestetty oma sisäänkäynti päivystysklinikalle tai näyte voidaan hyväkuntoisilta ottaa myös autossa.