Uutiset

Koronavirusepidemiaan varautuminen Kanta-Hämeessä

02.03.2020

Koronavirusepidemiaan varautuminen Kanta-Hämeessä

Koronavirusepidemian siirtyminen Eurooppaan on herättänyt huolta ja kysymyksiä myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella. Suomessa viranomaistahot varautuvat siihen, että tapauksia ilmenee myös Suomessa tulevina viikkoina.

 

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ohjeisti tammikuun lopulla maakunnan perusterveydenhuoltoa, että kaikista koronavirusepäilyistä tulee konsultoida infektiolääkäriä THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

- Kansalaisen osalta toimintaohje on yksinkertainen: jos epäilee itsellä tai läheisellä koronavirustartuntaa, tulee olla puhelimitse yhteydessä oman kunnan perusterveydenhuoltoon. Sieltä ollaan tarpeen mukaan yhteydessä keskussairaalaan, kertoo KHSHP:n infektioylilääkäri Janne Mikkola.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on varauduttu eristämään yksittäisiä potilaita ja tarkistettu varastot poikkeusolojen tarvikkeiden riittävyyden osalta.

- Varsinaista lääkettä koronavirusta vastaan ei ole, vaan vakavimmin sairastuneita hoidetaan hengitystukihoidolla, Mikkola sanoo.

Viranomaisten ohjeistus luotettavaa ja ajantasaista

Infektioylilääkäri Mikkola neuvoo kansalaisia seuraamaan ulkoministeriön ja THL:n tiedottamista ja ohjeita koronaviruksen suhteen.

- Runsas uutisointi aiheesta saattaa aiheuttaa perspektiiviharhaa. Ihan tavallinen kausi-influenssa saattaa olla yhtä vaarallinen kuin koronavirus. Luottakaa ulkoministeriön ohjeistuksiin matkustamisen suhteen, ja terveydenhuollon osalta THL:n ohjeet ovat toimivat ja loogiset – niitä päivitetään koko ajan, Mikkola neuvoo.

Jos Kanta-Hämeessä havaitaan koronavirustapaus, niin sairaanhoitopiiri tiedottaa asiasta viipymättä lisää.


Ulkoministeriön matkustustiedotteet: https://um.fi/uusimmat-matkustustiedotteet

THL:n koronavirusseuranta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

Lisätietoja:

KHSHP:n infektioylilääkäri Janne Mikkola, puh. 03 629 2204

KHSHP:n johtajaylilääkäri Sally Järvelä, puh. 040 578 4471