Uutiset

Konstit pullonkauloille, lääkkeet kasvukivuille  KASVUYRITYKSILLE TUOTTAVAA TUKEA

26.06.2018

Konstit pullonkauloille, lääkkeet kasvukivuille KASVUYRITYKSILLE TUOTTAVAA TUKEA

Yritykset kaipaavat tukea kasvulleen. Vaikka yrityksillä olisi tahtoa kasvaa, ne törmäävät usein kasvun estäviin pullonkauloihin ja lasikattoihin. Myös liian nopea kasvu tuo mukanaan useimmiten ongelmia. Forssan Yrityskehitys tarjoaa tähän haasteeseen uutta palvelua, jolla kasvuyritykset saavat asiantuntevaa ja sparraavaa apua kasvupolulleen.

 

- Meillä on useita kasvuyrityksiä, jotka ovat menestyneet kasvukilpailuissa tai ovat muuten selkeästi kasvuhakuisia. Näiden yritysten kanssa on tullut esille juuri se kysymys, miten kasvuintoa pidetään yllä ja miten kasvu saadaan tuottavaksi, kertoo Forssan Yrityskehityksen kehitysjohtaja Hannu-Heikki Saarinen.

Palvelu tarkoittaa kasvuyrityksille henkilökohtaista ohjausta ja myös yksilöllisen kasvusuunnitelman. Esimerkiksi yrityksen avainhenkilöiden osaaminen kartoitetaan ja sen avulla varmistetaan, että avainhenkilöiden osaaminen tukee yrityksen kasvusuunnitelmaa.

– Me myös haluamme tunnistaa kasvuyrityksiä entistä tehokkaammin ja rohkaista niitä kasvun polulle. Yritysten menestymisellä ja kasvulla on monia kerrannaisvaikutuksia koko seudulle. Menestyvät yritykset luovat onnistumisen henkeä ja toimivat esikuvina muille yrityksille.

 

KASVUYRITYKSET LUOVAT TYÖPAIKAT

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan kasvuyritykset luovat uusista työpaikoista huomattavan osan. Kasvuyrityksen määritelmänä pidetään yritystä, joka lähtötilanteessa työllistää vähintään 10 henkeä, ja jonka työllisyyden kasvu on seuraavan kolmen vuoden aikana yli 20 prosenttia vuodessa.

Kasvuyritysmääritelmää voidaan käyttää myös laajemmin koskemaan kaikkia niitä yrityksiä, joilla on tavoitteena kasvaa, kehittyä ja jotka tähtäävät kansainvälisille markkinoille.

– Kasvupotentiaalia on tällä hetkellä esimerkiksi telakkateollisuudessa ja logistisilla alueilla. Jotta yritykset pääsevät tarjoamaan omia tuotteitaan ja palvelujaan tähän markkinaan, tarvitaan uudenlaista osaamista ja tiedon hallintaa, Saarinen sanoo.

– Forssan Yrityskehityksen palvelu tukee yritysten omaa tuotekehitystä ja uusien tuotteiden tuomista markkinoille. Yksi tavoitteemme on myös hyödyntää Forssan seudun kiertotalouskonseptia entistä monipuolisimmin ja löytää siitä uusia markkinoita ja mahdollisuuksia.

Kasvuyritysten palvelun konkretisoi myös Turku Future Technologies- eli TFT-verkoston, johon Forssa liittyi viime marraskuussa. Verkosto tuo teknologiayrityksille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kahdeksan korkeakoulun kanssa.

– Toivomme palautetta ja esityksiä palvelun sisällöstä seudun yrityksiltä, sillä tarpeet voivat olla hyvinkin yksilöllisiä. On yritysten omasta aktiivisuudesta kiinni, miten ne pystyvät esimerkiksi TFT –palvelua hyödyntämään, Hannu-Heikki Saarinen korostaa.

Kasvuyrityspalvelun käynnistämiseen on saatu rahoitusta Hämeen maakuntahallitukselta Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelmasta.

Lisätietoja: 
Forssan Yrityskehitys Oy:n kehitysjohtaja Hannu-Heikki Saarinen, p 050 550 3155.