Uutiset

2018 KANSAINVÄLISTEN SUURMARKKINOIDEN TEEMANA MAKUJEN MAAILMA

15.06.2018

2018 KANSAINVÄLISTEN SUURMARKKINOIDEN TEEMANA MAKUJEN MAAILMA

Kauppatori täyttyy ihanista mauista, mausteista ja herkullisista tuotteista 14. - 17.6., kun kansainväliset suurmarkkinat kohtaavat Forssassa. Tervetuloa herkullisille ostoksille.

 

Suomen johtava tapahtumaelinkeinon asiantuntija TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus järjestää 2018 kesällä kuusitoista kaupunkia käsittävän Kansainvälisten Suurmarkkinoiden kiertueen.

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla keskeisenä ideana on, että markkinoilla on myynnissä eri maiden ja maakuntien erikoistuotteita, niin että niiden valmistajat/kasvattajat ovat itse myymässä tuotteitaan. Viime kiertueella oli mukana 120 yrittäjää yli 30 eri maasta. Markkinat olivat huikea menestys! Kansainvälisten Suurmarkkinoiden kiertue oli kokonaiskävijämäärältään vuonna 2017 maamme suurin yleisötapahtuma kooten noin 1,4 miljoonaa kävijää. Suurimmat yksittäiset tapahtumat olivat Kotkassa ja Helsingissä.

Elokuussa 2017 on lähetetty kutsut kaikkien EU-maiden tori- ja tapahtumaelinkeinon järjestöille lähettää omat edustajansa Suomeen kesäksi 2018. Lisäksi positiivisen palautteen houkuttelemana lukuisat eri yhteisöt ovat lähestyneet suoraan järjestäjiä saadakseen edustuksensa mukaan kesän 2018 Kansainvälisille Suurmarkkinoille. Lopputuloksena onkin taas upea miksaus eri maiden erikoistuotteita ja toinen toistaan upeampia osastoja.

Kansainväliset Suurmarkkinat ovat elämysten ilotulitusta

Tulevan kesänä haastamme markkinoiden kävijät kokeilemaan miltä maailma maistuu, tuoksuu ja tuntuu! Luvassa onkin upeita elämyksellisiä osastoja ympäri maailmaa ja virallinen teema on ”makujen maailma”. Mukana onkin lukuisia uusia ja upeita kansainvälisiä ruokaosastoja tarjoten syötävää jokaiseen makuun. Mukana on toki paljon muutakin kuin vain ruokaa eli esim. käsitöitä ja reilun kaupan tuotteita on runsaasti. Jättikokoinen hollantilainen kukkakauppa ihastuttaa kauneudellaan ja hämmästyttää edullisilla hinnoillaan. Myös Suomen eri maakuntien erikoistuotteita on näyttävillä osastoilla mukana.

Lisätietoja: www.eurooppamarkkinat.fi