Uutiset

Kouluverkkokeskustelun videot: uuden rakentaminen vai vanhan saneeraus

06.06.2018

Kouluverkkokeskustelun videot: uuden rakentaminen vai vanhan saneeraus

Kasvatus- ja opetustoimen toimintaympäristössä on tapahtunut ja tapahtumassa runsaasti muutoksia. Forssassa paikallisia muutospaineita tuovat mm. ikäluokkien merkittävä pieneneminen ja kaupungin henkilöstön eläköityminen lähivuosina sekä erityisesti päiväkoti- ja koulukiinteistöihin kohdistuva korjausvelka.

 

Kaupungin päätösten mukaisesti toteutettiin vuonna 2016 palveluverkkoselvitys.  Selvitys tehtiin FCG:n avulla ja se toteutettiin kaupunginhallituksen toimeksiannosta. Valmistelusta tiedotettiin laajasti ja kuntalaisille annettiin mahdollisuus ottaa kantaa asiaan. Selvityksen tuloksia esiteltiin kaupungin päätöksentekijöille ja henkilöstölle useissa eri tilaisuuksissa. 

Edellä on todettu, että sivistys- ja tulevaisuuspalveluiden käytössä olevista kiinteistöistä Kuhalan ja Tölön koulukiinteistöt sekä Kurjenpesän ja Taikatuulen päiväkotikiinteistöt vaativat mittavia peruskorjauksia lähivuosien aikana. 

Monitoimikeskuksen hankesuunnitelma valmistui vuonna 2018. Se käsittää edellä mainittujen kiinteistöjen toiminnot. Kaupunginvaltuustolle on esitelty uuden monitoimikeskuksen rakentamisen kustannusarvio. Monitoimikeskusvaihtoehdon toteutuessa vanhat koulu- ja päiväkotikiinteistöt vapautuvat kaupungin palvelutuotannon käytöstä. 

Asiaa on esitelty kaupunkilaisille infotilaisuudessa 28.5.2018. Tilaisuuden videot on nähtävissä kaupungin Youtube-kanavalla. Kaupunginhallituksen kokouksen 4.6.2018 esityslistalla on kattava selvitys asiasta. Asiaa tullaan käsittelemään seuraavan kerran kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 11.6.2018.