Uutiset

Miljoonan roskapussin tempaus

17.05.2024

Miljoonan roskapussin tempaus

Forssa on mukana YLE:n Miljoona roskapussia -kampanjassa. Kaupunkilaiset voivat osallistua roskien keräämiseen tuomalla keräämiään roskia roskalavalle, joka kiertää eri kaupunginosissa 20.-28.5. Tavoitteena on ylittää viimevuotinen 981 roskapussin saldo.

 

Miljoona roskapussia haastaa suomalaiset osallistumaan siivoustalkoisiin ja pitämään huolta omasta lähiympäristöstä ja luonnosta.

Valtakunnallinen kampanja on käynnissä huhtikuun puolivälistä kesäkuun viidenteen päivään asti. Viime vuonna valtakunnallisesti kerättiin yli 200 000 pussillista roskaa. Forssan saldo viime vuonna oli 981 roskapussia.

– Olen todella kiitollinen ja iloinen viime vuoden keräystuloksesta. Se oli mahtava. Toivottavasti yhä useampi kaupunkilainen innostuu tänä vuonna lähtemään mukaan tempaukseen, kiittelee kaupunginpuutarhuri Leila Grönholm.

Päiväkodin lapset pihalla roskapoliiseina.Päiväkoti Augustinan lapset puolestaan toimivat Miljoona roskapussia -tempauksessa roskapoliiseina. Torstaina 16.5. aamupäivällä pienet roskapoliisit neuvovat keltaiset liivit päällään torikansaa, minne roskat kuuluu laittaa.

Kirjastosta lainaan roskapihdit

Kirjastosta voi lainata omalla kirjastokortilla varrelliset roskapihdit, joita on hankittu kirjastolle viisi kappaletta.

– Pihtejä voi tulla lainaamaan tempauspäivänä kirjastolta tai milloin vain sen jälkeenkin. Roskapihdit jäävät kirjaston pysyvään esinelainakokoelmaan, kertoo kirjastonjohtaja Taija Lehtinen.

Miljoona roskapussia -kampanjan roskalava kiertää Forssan eri kaupunginosia 20.–28. toukokuuta. Aikataulu ja paikat löytyvät jutun lopusta.

– Roskalavalle voi tuoda tempauksen ajan ympäristöstä kerättyjä roskia. Jokainen saa päättää itse, mistä roskia kerää: puistoista, kaduilta tai lähimetsistä, Leila Grönholm toteaa.

Miksi sitten roskia kerätään ja mitä tempauksella haetaan?

– Siisti ja viihtyisä kaupunkiympäristö on meidän kaikkien etu. Roskattomuus on myös luonnon eläinten etu, sillä niille roskien syöminen voi aiheuttaa pahoja ongelmia.


Roskalava kiertää Forssassa