Uutiset

Vanhustenviikko Forssassa

05.10.2023

Vanhustenviikko Forssassa

Vanhustenviikkoa vietetään 1.-8.10.2023. Teemaviikolla Forssassa järjestetään ohjelmaa useampana päivänä. Tutustu viikon ohjelmaan tästä.

 

Kansallista Vanhustenviikkoa vietetään 1.-8.10.2023. Teemaviikolla Forssassa järjestetään ohjelmaa seuraavasti:

SeniorSurf-päivän tarkoituksena on rohkaista ihmisiä tutustumaan digilaitteisiin ja -palveluihin sekä niiden tuomiin mahdollisuuksiin.

Forssan kirjastolla Oma Häme esittelee digitaalisia palveluitaan kirjaston alakerrassa kello 11-12:30.

Brander-salissa puolestaan kello 13-14 Etäkatsomo - Miksi ja miten minä käyttäisin digiä?
 ”Seniori, tule kuulemaan, mihin muut käyttävät digiä ja mihin sinä voisit sitä käyttää. Kerromme myös, miten digilaitteiden käytössä pääsee vauhtiin ja mistä niiden käyttöön voi saada apua. Keskustelemassa on seniori sekä Vanhustyön keskusliiton työntekijä.”

Kello 18 Brander-salissa Studia Generalia: Jyrki Jokinen luennoi Forssan kunnallisdemokratian historiasta (järjestäjänä Wahren-Opisto)

Juhlan aluksi on tarjolla kahvit kello 12 alkaen ja varsinainen juhla alkaa kello 13. Juhlassa on musiikkia, yhteistä ohjelmaa, seurakunnan tervehdys sekä puheita. Juhlapuhujana tänä vuonna on Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi. Seurakunnan tervehdyksen tuo kirkkoherra Esa Löytömäki ja musiikista vastaa kanttori Tiina-Maria Kauppi kumppaneineen.

Moniin internetin palveluihin pitää luoda käyttäjätunnus ja salasana, eli rekisteröityä. Mitä se tarkoittaa? Miten toimitaan, jos käyttäjätunnus on oma sähköpostiosoite? Mitä tarkoittaa vahva tunnistus? Aiheesta lisää Senioriviikon keskiviikon tietoiskussa!

Nettitietoiskuissa esitellään erilaisia internetin palveluja ja sisältöjä. Lisäksi tietoiskuissa annetaan monenlaisia vinkkejä netin käyttöön.

Tietoiskut pidetään alakerran kirjastosalissa kullakin kerralla kahteen kertaan: kello 14 ja kello 17. Kesto on noin 45 minuuttia ja asiakkaat voivat vapaasti liittyä mukaan kuuntelemaan.

Orkesterina Tarja ja Ilpo Mäkelä.  Tansseihin voi pukeutua vanhan ajan tyyliin! Tarjolla on kakkukahvit. Hinta 5 €.

Ennen tansseja järjestetään ilmainen tanssikurssi kello 11-12:30, aiheena fusku. Ohjaajina Antti ja Tuula Orttenvuori. 

Niina Heikkinen, Eikka Kähärä, Outi Aro-Heinilä + Eläkeliiton kuoro, Arja Kujala. Messun jälkeen tarjolla kirkkokahvit.


Tietoa Vanhustenviikosta

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko. Vanhustenpäivän valtakunnallista pääjuhla vietetään seuraavan kerran Iisalmessa 1.10.2023 ja Vanhustenviikkoa 1.-8.10.2023 teemalla: Tehdään iästä numero.