Uutiset

Uusi kirjastoauto esiteltiin käyttöönottojuhlassa

27.07.2022

Uusi kirjastoauto esiteltiin käyttöönottojuhlassa

Forssan ja Tammelan uusi yhteinen kirjastoauto oli nähtävillä kaupunginkirjastolla tiistaina 26.7.

 

Tiistaina 26.7. Forssan ja Tammelan uusi yhteinen kirjastoauto esiteltiin käyttöönottojuhlassa. Uuden upean kirjastoauton nimeksi paljastettiin Lunki. Auton nimestä järjestettiin nimikilpailu, jonka voittajaksi Lunki lopulta nousi. Auton ulkoasun on suunnitellut Nonna Achrén. Kauniiksi kehutun auton ovipuoli on Forssan kaupunkipuistopuoli ja auton toinen sivu puolestaan Tammelan kansallispuistopuoli.

Uusi kirjastoauto on moderni ja selvästi edistyksellisempi, mukautuvampi ja monikäyttöisempi kuin edeltäjänsä. Autossa on katolla aurinkokennoja, sisällä on mahdollista ripustaa teoksia näytille ja jopa valkokangas on olemassa elokuvien näyttämistä varten. Lainaus ja palautus kyetään hoitamaan automaatilla samaan tapaan kuin kaupunginkirjastossakin. Forssan kaupungin kirjastotoimenjohtaja Maarit Järveläisen mukaan ”Auto on kuin kirjastopisteen seinät, mutta pyörillä.”

Järveläinen toteaa olevansa tyytyväinen siihen, että uuden kirjastoauton suhteen kaikki on nyt valmista. ”Projekti oli kaikkinensa monivaiheinen urakka. Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen.”

Uusi kirjastoauto aloittaa liikennöinnin elokuun alkupuolella.

Lisätietoja kirjastoautoon liittyen: Maarit Järveläinen, puh. 03 4141 5400