Uutiset

Liikuntavälineitä lainataan nyt Forssan kirjastosta

01.02.2022

Liikuntavälineitä lainataan nyt Forssan kirjastosta

Liikuntavälineiden lainaaminen ja palauttaminen on mahdollista kirjaston asiakaspalveluaikoina (ma-to 11-19, pe ja aatot 11-17 sekä talviaikana la 10-14).

 

Vuonna 2018 tehdyssä valtuustoaloiteessa ehdotettiin liikuntavälinelainaamon perustamista Forssan kirjastoon. Nyt aloite on tullut päätökseen, sillä kirjastokortilla on voinut lainata liikuntavälineitä Forssan kaupunginkirjastolta viime syksystä alkaen. Nyt vuoden 2022 alussa koko valikoima on tarjolla.

Liikuntavälinelainaamon tarkoituksena on lisätä kuntalaisten liikuntatottumuksia. Lainaamo on hyvä lisä myös liikuntaneuvonnan asiakkaille. Toiminta on aloitettu pienimuotoisesti. Tarvittaessa toimintaa voidaan laajentaa, jos välineille riittää kysyntää ja toiveita uusista lainattavista välineistä tulee lisää.

Kirjaston henkilökunta ei opasta välineiden käytössä.

Tällä hetkellä lainattavissa on teleskooppikävelysauvoja, aktiivisuus- ja askelmittareita, lumikenkiä sekä erilaisia välineitä kotona tehtävään liikuntaharjoitteluun. Kesällä lainaukseen tulee lisäksi  kaksi SUP-lautaa. Liikuntavälineiden lainausaika on kaksi viikkoa.