Uutiset

Forssa sijoittui neljänneksi LIVCY-elävyysindeksin pienten kuntien listalla

23.09.2021

Forssa sijoittui neljänneksi LIVCY-elävyysindeksin pienten kuntien listalla

Meillä Forssassa on jo vuosikaudet tiedetty, että täällä kaikki elämän laadukkaat palvelut ovat oikeasti ihan lähellä ja todella helposti saavutettavissa. Nyt asiasta on myös mustaa valkoisella, sillä Forssa sijoittui neljänneksi elävyyttä mittaavan indeksin alle 20 tuhannen asukkaan kaupungin listalla.

 

LIVCY-elävyysindeksi on Rambollin luoma konsepti, jonka avulla voidaan tarkastella kaupungin tai kunnan elävyyttä. Elävyysindeksi saadaan laskettua palveluiden etäisyyksien ja arvioidun käyttöuseuden mukaan niin, että mitä lähempänä palvelu on, sitä enemmän kaupunki tai kunta saa pisteitä.

Forssa sijoittui 293 kunnan listalla sijalle 23. ja neljänneksi pienten kuntien listalla 60 LIVCY-pisteellä. Forssan edelle pääsivät Kauniainen, Pirkkala ja Pietarsaari. Kaikissa listan kunnissa palveluiden pariin pääsee keskimäärin 15-20 minuutin kävelyllä. Viher- ja virkistysympäristöt (pisteet välillä 75-85) sekä liikuntapalvelut (pisteet välillä 57-83) nousevat melkein kaikissa listan kunnissa erinomaiselle tai hyvälle tasolle.

Lue aiheesta lisää Rambollin sivuilla.