Uutiset

Uusi kaupungin brändikäsikirja – Sinun rohkeudellesi on tilaa täällä!

30.04.2021

Uusi kaupungin brändikäsikirja – Sinun rohkeudellesi on tilaa täällä!

Forssan kaupunkistrategiaan perustuvan brändikäsikirjan valmistelutyö toteutettiin vuoden 2020 aikana. Sen valmisteluun osallistui runsas joukko forssalaisia ja eri sidosryhmiä kyselyjen ja työpajojen kautta. Lämmin kiitos kaikille valmistelutyöhön osallistuneille. Brändikäsikirja ja sen visualisointiohje sekä muu viestintäohjeistus hyväksyttiin kaupunginhallituksen kokouksessa 26.4.2021.

 

Brändikäsikirjassa esitellään Forssan kaupungin brändiin liittyvät lupaus, tarina, attribuutit, persoona ja  ydinviestit kohderyhmille sekä äänensävy ja hissipuhe. Käsikirjassa kerrotaan siis mitä Forssa on, miltä se näyttää ja kuuluu ja kenelle erityisesti viestiä Forssasta kohdistetaan. Käsikirja opastaa myös, miten me kaikki voimme toimia Forssasta ylpeinä brändilähettiläinä.  

Forssan kaupungin visuaalisen ilmeen perustana on Forssan kaupungin graafinen ohjeisto (2005). Kaupungin uusi käyttöönotettava brändivisualisointiohje ohjaa kaupungin markkinointia ja viestintää ja niiden visuaalista ilmettä yksityiskohtaisemmin. Brändivisualisointiohjeessa esitellään myös kaupungin uusi Forssa-kuosi, jota kaupungin toimialat voivat käyttää lähinnä sisäisessä markkinoinnissa ja viestinnässään. Kuosin on suunnitellut Katri Mattila vuonna 1968. 

Brändikäsikirjaan pääset tutustumaan tästä